PS5

PlayStation 5’in Tanıtım Zamanı Ortaya Çıktı

Teknoloji devi Sony’nin sunacağı yeni oyun konsolu PlayStation 5’in çıkış tarihi, Markadan  sızan bir e-mail ile ortaya çıktı.

Oyun konsolları ile oyun oynamayı seven ve özellikle de PlayStation tercih edenlerin heyecan ile beklediği PS5, ezeli rakibi Microsoft’un Xbox arasında büyük bir çekişmenin olacağı düşünülüyor.

Gerek Microsoft gerekse Sony yeni oyun konsolları üzerinde çalışmaya devam ediyorlar.  Ancak iki yeni konsolun piyasaya çıkacağı tarih ise henüz bilinmiyor. Ancak Sony’den sızdırılan bir bilgi ile, PlayStation 5’in piyasaya çıkış tarihi ortaya çıkmış gibi görünüyor.

Markadan sızan bilgiye göre Sony, 2020 şubat ayında bir lansman ile sunulacak. Lansman’ın adı da “PlayStation Meeting 2020” olarak verilmiş. Ayrıca Sony, lansmana devet edeceği Electronic Arts, Ubisoft ve Activision gibi oyun yayıncılarına için de davet hazırlığına başlamış durumda.

12 Şubat 2020 tarihinin işaret edildiği lansmanda Playstation 5 hem de PlayStation 5’le piyasaya sürülecek olan PSVR 2 sanal gerçeklik destekli ekipman setiyle ilgili bilgilerin de ortaya çıkacağını söyleyebiliriz.