ps5

PlayStation 5 İçin Beklenen Tarih Ortaya Çıktı

Oyun konsolu alanında kıyasıya bir rekabet ortaya çıktı. Sony ve Microsoft’un yeni nesil oyun konsollarıyla beraber artan rekabet gelecek yılda devam edecek. Xbox Scorpion konsollarının haberlerinden sonra bu rekabeti artıracak olan bir diğer haber ise PlayStation 5 oyun konsollarından geldi. Sony konsolları daha erken çıkarıyor. İşte yeni iddialar.

Microsoft’un oyun konsolu serilerine rakip olabilmek için konsollarını sürekli olarak yenileyen Sony, son olarak PlayStation 4 Pro versiyonları yayınladı. Yayınlanan yeni oyun konsolları XBOX One serisini bir anda geri plana atmaya başladı. Microsoft tarafından yeniden öne geçmek için beklenen adımlarda gelmeye başladı. Son olarak satış dengesini yeniden kurmak isteyen marka XBOX Scorpion oyun konsollarını duyurmuştu.

Markanın yaptığı bu duyurunun ardından üst seviye özelliklere sahip olacağı düşünülen yeni konsola karşı Sony’nin de cevabı gecikmedi. Bu kez Sony bir sonraki konsollarını daha erken bir tarihte yayınlayacağı ve böylelikle Microsoft’u geride bırakacağı iddialarıyla gündemde.

Markanın yeni seri oyun konsolları olan PlayStation 5 oyun konsollarının rekabeti artıracağı kesin. Hatta bu adımla beraber Sony’nin rakibini devre dışı bırakacağı bile düşünülüyor. Peki ama PlayStation 5 ne kadar erken yayınlanacak ve yeni seri oyun konsollarının nasıl farklar oluşturması bekleniyor? Ortaya çıkan detaylar neler?

PlayStation 5 Oyun Konsollarını Sallayacak

Birçok yenilikle beraber gelmesi beklenen PlayStation 5 oyun konsollarının gerçek 4K deneyimi sunması ve bunun yanında ekstra güçlendirilmiş işlemcilere sahip olması bekleniyor. Özellikleri şu an için çok fazla netlik kazanmayan oyun konsollarının çıkış tarihi konusunda ise süper bir iddia var. İddialara göre Sony en büyük rakibine karşı sessiz kalmayacak ve en geç 2018 yılına kadar PlayStation 5 oyun konsollarını yayınlayacak.

PlayStation 5 çıkıyor

Muhtemelen 2017 yılının sonlarına doğru çıkması beklenen PlayStation 5 oyun konsollarının yayın tarihinin bu kadar erkene çekilmiş olması yeni seri oyun konsollarının nasıl olacağı konusunda daha çok merak uyandırmaya başladı. Sony henüz yeni sistemler ve PlayStation 5 değişimleri konusunda beklenen bilgileri açıklamış değil. Fakat iddialarda olduğu gibi yeni nesil oyun konsollarının erken yayınlanması durumunda kesinlikle Sony’nin bir adım öne çıkacağı kesin. Sony’nin tüm bu iddialar ve oyun konsollunun özellikleri için ise yakın zamanda açıklamalar yapması bekleniyor.