Google Play Store

Play Store’daki sahte kimlik uygulamaları siliniyor

Play Store’u temizleme çalışmaları kapsamında uygulama mağazasından yaklaşık 700.000 uygulamayı silen Google, şimdi de sahte kimlik uygulamalarının peşine düştü.

Google, Play Store’un kullanım şartlarına uyum göstermeyen 700.000 uygulamayı mağazadan kaldırmasının ardından sahte kimlik uygulamalarını kaldırmaya başlayacağını duyurdu. Sahte kimlik uygulamaları, çeşitli durumlarda kullanılabilecek sigorta numarası ve ehliyet numarası gibi önemli bilgileri üretmekte kullanılıyor. Belirli kriterlere uygun numaraların üretilmesinden ötürü bu uygulamaların bazı durumlarda gerçekten zararlı olabildiği söylenebilir.

Google Play Store

Google, Play Store’da kişileri yanlış bilgilendirme amacı taşıyan uygulamalara yer vermek istemediklerini ve diğer uygulamaların da en kısa zamanda incelenip gerekli görülürse kaldırılacağını belirtti. Kaldırılacak olan uygulamalara “şaka” ve “eğlence amacıyla yanlış bilgilendirme” amaçları taşıyanlar da dahil. Şimdilik sahte kimlik bilgisi üreten uygulamaların geliştiricilerine herhangi bir ceza verilip verilmeyeceği bilinmiyor.