Plague Inc. oyunu tersine döndüyor
Plague Inc. oyunu tersine döndüyor

Plague Inc. oyunu tersine döndü

Koronavirüs salgını, geldiğinden beri pek çok ülkeyi etkileyen virüsler arasında yer aldı. Dünya genelinde bir pandemi haline gelen koronavirüs, Plague Inc. oyununun da anılmasını sağlamıştı.

Salgın zamanları kullanıcıların aklına gelen oyunlar arasında yer alan Plague Inc. yeni bir moda kavuşuyor. Bu mod ile birlikte oyuncular salgın oluşturmuyor, tam tersi salgını yok etmeye çalışıyor.

Plague Inc. oyunu yeni bir moda sahip

Hastalık yayma oyunu olarak bilinen Plague Inc. hem mobil hem de masaüstü platformlarda yer alıyor. Oyunun amacı her ne kadar hastalık yayma ve dünyayı yok etme oyunu olsa da oyuna eklenen The Cure modu hastalık yayma amaçlı değil hastalığı yok etme, salgını bitirme amaçlı yer alıyor. Geçtiğimiz aylarda yeni güncelleme için çalışmalara başlandığını duyuran Ndemic Creations, bu çalışmaların meyve verdiğini kullanıcılara paylaşarak yeni modun özelliklerinden söz etti.

Plague Inc. oyunu tersine döndü
Plague Inc. oyunu tersine döndü

Uzmanların yardımı ile geliştirilen yeni oyun modu, oyun içerisinde salgını bitirmek için çalışmaların yapılacağını kullanıcılara gösteriyor. Oyunda karantina durumu, operasyon ekranı, yanıt, kontrol gibi işlevler yer alıyor. Bu mod ile birlikte oyuncular sosyal mesafenin korunması, kamu hizmetlerinin kapatılması, ekonominin kontrol altına alınması gibi pek çok konuda geliştirme yaparken aynı zamanda hastalığı bitirmek için aşı çalışmaları gerçekleştirecek. Oyunun asıl amacı aşı bulunana dek salgını kontrol altına almak.

Plague Inc. oyunu hakkında bilgi

Plague Inc. hem masaüstü hem de mobil platform için geliştirilen gerçek zamanlı strateji oyunu olarak karşımıza çıkıyor. İlk kez 2012 yılında piyasaya sürülen oyun o zamanlar masaüstü, iOS ve Android platformlarında yer alıyordu. 2015 yılında Windows Phone için de geliştirilen oyun, günümüzde halen yeni modlarla büyümeye devam ediyor.

Simülasyon ve stratejiyi aynı anda oynamayı seven her oyuncu için tercih edilen bu oyun, Ndemic Creations tarafından geliştirilip bu firma tarafından yayınlanırken oyunun Android sürümü Miniclip tarafından paylaşılmaktadır. Oyun eleştirmenlerden dahi oldukça yüksek puan alarak büyük bir beğeni toplamıştır. Son zamanlarda koronavirüs salgını ile birlikte yoğun bir ilgiyle oynanmaktadır.