Panasonic Lumix S1H 1

Panasonic Lumix S1H Fotoğraf Makinesi 6K Video Çekiyor

Haftalarca söylentiler ve her türlü spekülasyondan sonra Panasonic, S serisi Lumix S1H üçüncü kameranın geliştirilmesini onayladı.

Lumix S1H, en yeni kamera serisine video odaklı bir eklenti olarak ayarlandı ve Eylül ayında açıklanan S1R ve S1 modellerine katıldı ve 6K video çeken türünün ilk modeli olma onuruna sahip.

Panasonic Lumix S1H

Bu, 3: 2 oranında maksimum 24p’de yakalanabilirken, 30p’de 5.9K’lik görüntüler 16: 9’da kaydedilebilir. Ek olarak, 10 bitlik bir 4K seçeneği, 4K UHD veya 4K DCI modlarında 60p’de çekim yapabilir ve Panasonic, sertifikalı çalışma sıcaklıklarında modelin sınırsız bir süre boyunca çekim yapabileceğini belirtir.

V-Log S1’e Geliyor

Lumix S1H ayrıca önceden yüklenmiş V-Log ve V-Gamut ile birlikte gelir ve bu da 14 artı dinamik aralık durur. Bu, GH5 gibi modellerin aksine sadece V-Log’un ücretli bir güncelleme ile sunulmasını sağlıyor.

Bu arada, Panasonic ayrıca, mevcut S1 modelinin kullanıcılarının, V-Log kayıt seçeneği ile 14 artı durma noktası dinamik aralıklarını 4: 2: 2 10-bit 4K kayıt ile birlikte getirecek bir güncellemeden faydalanacağını açıkladı. 30p / 25p dahili olarak ve 4: 2: 2 HDMI bağlantı noktası üzerinden 60p / 50p çıkışa 10 bit 4K kayıt.

Bu güncelleme 8 Temmuz 2019’dan itibaren mevcut S1 kullanıcıları ve 30 Eylül’e kadar kamera satın alan kullanıcılar için itfa yoluyla ücretsiz olacak. Bu noktadan sonra kameralarını güncelleyen herkes bu ayrıcalık için ödeme yapmak zorunda kalacak.

Panasonic S1H Fiyatı Ve Bulunabilirliği

Panasonic, S1H’nin “sonbaharda” piyasaya sürüleceğini yani Eylül veya Kasım aylarında ABD’de 4.000 $ fiyatla satış yaparken, İngiltere ve Avustralya için fiyatların henüz onaylanmadığını söyledi.