huawei panasonic 1

Huawei: Panasonic, ABD Büyüsü Altındaki Bileşenlerin Teslimini Durdurdu

ARM, Google, Microsoft, Intel veya Qualcomm gibi sektördeki ağır yüklerin ardından, bir diğer önemli bileşen tedarikçisi, ABD yasağı nedeniyle Huawei tedarikini durduracağını onayladı.

Birçok Tedarik Listesi İptal Oldu

Huawei, hasarı hafifletmek istemesine ve kendine güvenmeye devam etmesine rağmen, Trump’ın Huawei’ye yaptığı saldırının, teknoloji şirketinin ana işleri üzerinde feci etkileri var. ABD’deki Huawei yasağı nedeniyle birçok şirket müşteri ve tedarik listesini iptal etmek zorunda kaldı. Diğer şeylerin yanı sıra, bu adımlar ARM, Google, Microsoft, Intel ve Qualcomm tarafından zaten duyuruldu.

huawei panasonic

Panasonic ile bir başka önemli bileşen üreticisi, Huawei’ye artık çeşitli ürünler tedarik etmeyeceğini açıkladı. Financial Times ve CNBC de dahil olmak üzere haber ajanslarının oybirliğiyle bildirdiği gibi, Panasonic, ABD’nin yasakladığı bazı bileşenlerin teslimatını derhal yürürlüğe sokarak Huawei’ye askıya aldı. Panasonic, tüm departmanlara Huawei ve ABD’deki 68 bağlı kuruluşu ile operasyonlarını durdurma talimatını verdi.

ARM, Huawei İlişkisini Kesti

BBC’nin bir rapora göre, Japon Softbank şirketine ait olan İngiliz yonga tasarımcısı ARM bile, Huawei ile olan iş ilişkisini kesmiştir. İngiliz Huawei’den bir lisans almadan ARM tabanlı işlemciler geliştirmemelidir. Huawei’nin cep telefonları için kullandığı Kirin işlemcileri ARM mimarisine dayanıyor.