Rusya intihar

Oyunu kaybedince deliye dönen 15 yaşındaki oyuncu, motorlu testereyle intihar etti

15 yaşındaki Rus bilgisayar oyuncusu Pavel Mateev, oynadığı oyunu kaybetmesinin ardından sinirlenerek motorlu testereyle intihar etti.


Rusya’da trajik bir olay yaşandı. Ülkenin Tomsk şehrinde yaşayan 15 yaşındaki Pavel Mateev, bilgisayarında oynadığı oyunu kaybetmesinin ardından sinir krizi geçirdi ve evdeki motorlu testereyi kullanarak  intihar etti. Genç oyuncunun motorlu testereyle nasıl kendini öldürdüğüne ilişkin bir bilgi paylaşılmadı.

Mavi Balina intihar

Rus kaynaklarda paylaşılan bilgilere göre Mateev’in oyun bağımlılığı bulunuyordu ve her gün saatler boyunca oyun oynuyordu. Bazı kaynaklar, küçük çocuğun Mavi Balina ve benzer oyunlar nedeniyle kendini öldürmüş olabileceğini ileri sürdü, ancak buna ilişkin bir kanıt mevcut değil. Bir Rus tarafından yaratılan Mavi Balina, ülkede 130 kişinin intiharından sorumlu olarak görülüyor.

Bir diğer iddia da Mateev’in Momo isimli oyun nedeniyle yaşamına son vermiş olabileceği yönünde. Rus kanalı NTV, oyun bağımlısı çocuğun bir oyunu kaybetmesinin ardından sinirlendiğini ileri sürdü ancak hangi oyunu oynadığıyla ilgili bilgi paylaşılmadı.

Kaynak