Oyuncular Minecraft oyunu
Oyuncular Minecraft oyunu

Oyuncular Minecraft oyunundan neler bekliyor?

Dünyanın en popüler oyunları arasında yer alan Minecraft, oyuncular tarafından da oldukça seviliyor. Oyuncuların daha önce istediği maden güncellemesini 1.17 için duyuran Mojang, oyuncuların düşüncelerini de umursadığını bir kez daha göstermiş oldu. Oyuncuların oyuna eklenmesini istediği birçok özellik bulunuyor.

Minecraft oyununda olması gereken özellikler

Oyuncuların istediği özellikler arasında enerji sistemi yer alıyor. Oyunda enerjinin bulunması çeşitli sistemlerin de oluşmasını sağlayacaktır. Oyuncular bakır madeni, kömür, su gibi çeşitli ürünlerden yararlanarak enerji üretebilir, bu enerjiyi pek çok alanda kullanabilir. Örneğin maden makinesi ile madendeki ürünler otomatik bir şekilde toplanıp sandığa aktarılır, elektrikli araçlar yer alabilir veya batarya sistemi geliştirilebilir.

Oyuncular Minecraft oyunundan neler bekliyor
Oyuncular Minecraft oyunundan neler bekliyor

Uzay, oyuncuların istediği bir diğer özellik. Oyunda roketlerin yer alması, her roketin kendine özgü gücü ve özelliği bulunması, roketler ile diğer gezegenlere uzaylar arası seyahatin yapılabilmesi oyuncular için güzel bir seçenek olabilir. Mojang belki şimdi olmasa da gelecekte oyuna bu tür özellikler ekleyebilir.

Oyuna eklenmesi gereken en önemli özelliklerden, hatta oyunda temel olarak yer alması gereken özelliklerden birisi de kilit sistemidir. Normalde eklentiler ile eklenebilen bu özellik kilit sistemi ile oyuna entegre edilmiş olacaktır. Oyun içerisinde sandık, kapı, ocak gibi eşyaların anahtarının bulunması ve bu anahtarların oyuncuda yer alması gerçekçi bir özellik sağlarken aynı zamanda güvenlik konusunda da etkili bir çözüm olacaktır.

Oyuncuların aklına şöyle bir soru takılabilir. Anahtarlar biriktikçe envanterde yer kaplayacaktır fakat biriken anahtarları tek bir sandığa ekleyip bu sandığı da anahtar ile kilitlemek envanterde tek bir anahtarın bulunması demektir. Hatta anahtarı boyuna asma gibi bir özellik dahi getirilebilir.

Maden eritme sistemi oyuncular tarafından beklenen bir diğer özellik olarak karşımıza çıkıyor. Madenlerin lav ile birlikte bir makinede erimesi ve burada birikmesi, hem güzel bir görüntü oluşturur hem de madenlerin karışımı ile güzel aletlerin yapılmasına imkan tanır. Örneğin demir ile kömürün karışması çelik ürününü oluşturur. Oyuncular bu şekilde bir oyunun daha eğlenceli olacağını düşünüyor.