Oyun sunucusundan para kazanmak
Oyun sunucusundan para kazanmak

Oyun sunucusundan gelir elde etmek

Oyun sunucusundan gelir elde etmek pek çok kullanıcı için günümüzde tercih edilen yöntemler arasında yer alıyor. Bunun nedeni ise teknolojinin gelişmesi ile birlikte bu sektörün büyümeye başlaması. Herkes pastadan belirli bir dilim alarak kendine üye çekmeye çalışıyor, gelir elde etme amacıyla sunucu kuruyor. Bazıları da bu işi sevdiği için yaparak kâr amacı gütmeyen bir şekilde hizmet veriyor.

Oyun odaklı bir sunucu kuran kişi öncelikli olarak o sunucuyu kaliteli bir şekilde kurmalı, her detayına dikkat etmeli ve oyuncunun anlayabileceği şekilde oluşturmalıdır. Sonrasında reklamlar verip sunucu kitlesini arttırmalıdır. Bunun yanı sıra sunucudan gelir elde ederek sunucunun devamlılığını sağlamalı, sunucuyu geliştirmelidir.

Oyun sunucusundan gelir elde etmenin yolları

Eğer ki sunucu kâr amacı gütmeyen, tüm özellikleri ile ücretsiz bir sunucu ise bu konuda yapılması gereken şey bağış sistemi kurmaktır. Günümüzde pay to win yani öde ve kazan sistemi kullanmak oldukça yaygındır. Bundan dolayı bu tür sunucular çok yaygın görülmüyor. Bu şekilde bir sunucu kuran kişi bağış alarak sunucuyu geliştirebilir.

Oyun sunucusundan gelir elde etmek
Oyun sunucusundan gelir elde etmek

Oyun sunucusu açan kullanıcıların birçoğu sunucu içerisinde üyelik grubu satarak gelir elde ediyor. Örneğin VIP üyelik satarak oyuncuya daha fazla ayrıcalık tanımak bu sistemin örnekleri arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra oyuncuya değerli bir eşya veya oyunda kullanılan sanal paradan satmak da maddi gelir kazandıran bir yöntem olmaktadır.

Oyun sunucusu açıp bu sunucuyu yönetenler reklamlardan da kazanç elde edebiliyor. Bunun yöntemlerinden biri kullanıcılardan reklam almak, diğeri reklam firmaları ile anlaşmak. Örneğin web tabanlı bir oyun sunucusu için Google Adsense ile anlaşma sağlanabilir.

Sponsorluk tercih edilen bir diğer gelir elde etme yöntemi olmaktadır. Bir oyun sunucusuna sponsor olmak sponsorun reklamının görülmesi ve sponsorun sunucu masraflarını karşılaması demektir. Bunun yanı sıra sponsor belirli bir ücret karşılığında sunucuda reklam yapabilir. Genel olarak değerlendirdiğimizde oyun sunucusu kuran kişiler VIP satışı, değerli eşya veya sanal para satışı gibi yöntemleri ağırlıklı olarak tercih ediyor.