Oppo Ekran Alti Kamera 1

Oppo İlk Ekran Altı Kamerasını Tanıttı

MWC Shanghai 2019 bugün Çin’de başlıyor ve Konferanstaki büyük duyurulardan biri Oppo’dan geliyor. Dongguan merkezli üretici, bu ayın başlarında ilk kez piyasaya sunulan ilk ekran altı kamerasını tanıttı. Selfie ekranın altına girerek herhangi bir çentik veya hareket mekanizması olmadan tam ekran deneyimi sağlar.

Oppo Ekran Altı Kamera Özelliği

Teknolojinin çalışmasını sağlamak için, Oppo hem özelleştirilmiş ekranı hem de kamera modülünü tanıttı. Ekranın merceğin üstündeki kısmı, ışığın en iyi şekilde iletilmesini sağlamak için yeniden tasarlanmış piksel yapısına sahip eşsiz, şeffaf bir malzemeden yapılmıştır. Kamera ayrıca özel herhangi bir ışık kırılması ile mücadele etmek için geniş bir diyafram, büyük bir sensör ve daha büyük piksel boyutu ile birlikte geliyor.

Oppo Kamera

Bir kamera genellikle ışık optikle sensöre çarptığında fotoğraf çeker, ancak üst kısmında sağlam bir malzemenin bulunması resmi oldukça bulanıklaştırabilir. Oppo, kamera performansını artırmak için ekran performansını tehlikeye atmadan üç algoritma olduğunu söyledi.

Algoritmalardan ilki Beyaz Dengesi’dir. Oppo hedefe yönelik ayarlamalar yaptı ve görüntüyü engelleyebilecek herhangi bir ışık kaynağına karşı renk ayarladı. Sonra aşırı pozlanmış olayları azaltan ve gölgelerde parlaklığı artıran HDR algoritması var. Haze Removal algoritması lensin üzerinde katı bir malzemeye sahip olma sorunuyla mücadele ediyor; Görüntünün keskinliğini artırmak için çalışır.

Oppo, “fütüristik, çentiksiz, tek biçimli ve tanınabilir bir akıllı telefon” sunduğunu söyledi, ancak her türlü özellik, fiyat veya bulunabilirlik konusunda sessiz kaldı. Bir basın bülteninde söylenen tek şey, teknolojinin yakın gelecekte piyasaya sürülmesi beklenen bir akıllı telefon oldu, sonuçta, görüntü kalitesi şu anda hiçbir yerde mükemmel değil.