OnePlus 3T

OnePlus 3T’nin kullanıcı bilgilerini gizlice paylaştığı ortaya çıktı!

Yaklaşık 1,5 sene önce satışa sunulan OnePlus 3T modellerinin yeni bir güncellemeyle birlikte kullanıcı bilgilerini Alibaba’ya ait olan bir sunucuya gönderdiği ortaya çıktı. OnePlus forumlarında kullanıcılar tarafından ortaya çıkarılan bu durum şirketin itibarını zedeleyecektir .

Yaklaşık 1 sene önce bazı OnePlus modellerinin özel kullanıcı bilgilerini farklı sunucularla paylaşan arka kapılara sahip olduğu ortaya çıkmıştı. Olayın yayılmasıyla birlikte akıllı telefonların üreticisi OnePlus özür dilemiş ve kullanıcılara özel bilgilerinin paylaşılmasını engelleme seçeneği sunmuştu. Tam bu olay unutulmaya yüz tutmuştu ki şirketin bir başka modelinin daha kullanıcı bilgilerini gizlice paylaştığı ortaya çıktı.

OnePlus 3T kullanıcıları, 1 Aralık tarihinde yayımlanan OxygenOS Open Beta güvenlik güncellemesiyle “com.oneplus.clipboard” isimli bir uygulamanın arka planda çalıştığını fark ederek kişisel bilgilerinin paylaşıldığını ortaya çıkardılar. Akıllı telefonlarının panosundan bilgi toplayarak Çinli Alibaba’ya ait olan sunuculara veri yollayan uygulama, doğal olarak bu durumu öğrenen kullanıcıları çok kızdırdı. Kullanıcılar, OnePlus’tan konuyla ilgili bir açıklama alabilmek adına forumdaki bilgilerle birlikte Android Police’i olay hakkında bilgilendirdi.

OnePlus 3T

“Bu özelliği kaldıracağız”

Olayın Android Police’e ulaştırılmasının ardından haber sitesi yetkilileri OnePlus ile iletişime geçerek konuyla ilgili bir açıklama talebinde bulundu. OnePlus, bu özelliğin Çin’de kullanımda olan HydrogenOS işletim sistemi için geliştirildiğini ve gelecek OxygenOS beta güncellemesiyle birlikte kaldırılacağını duyurdu.

OnePlus’ın bu özelliği ne zaman kaldıracağını bilmiyoruz ancak bazı kullanıcılar, aynı uygulamanın diğer OnePlus modellerinde de (örneğin OnePlus 3) olabileceğini iddia ediyor. Zamanla bu iddianın doğruluk payı olup olmadığını göreceğiz.