one plus 8 1

One Plus 8 telefon incelemesi

Çeşitli platformlarda 8.500 TL ile 9.000 TL arasında satışa çıkarılan en iyi amiral gemisi telefon kategorisinde yer alan One Plus 8 telefon modelinin 6.55 inç ekran boyutu 128 GB dahili belleği 8 GB RAM ve 4.300 mili amper bataryası bulunuyor. Çift hat desteği olan bu telefonun 4.5 g desteği ve 5G desteği bulunmaktadır. Hızlı şarj özelliği de olan cihazın çok iyi bir işlemcisi var, bu işlemcinin frekansı 2.84 GHz hıza çıkabiliyor. Haziran ayı içerisinde satış çizgisini biraz düşüren ve fiyatı da düşen cihazın bu ayki fiyatı 8.500 TL seviyesine kadar indi. Bunun nedeni ise rakip şirketlerin aynı kategoride daha uygun fiyatlı telefon modelleri çıkarması oldu.

One Plus 8 telefon Özellikleri

6.55 inç Amoled ekrana sahip olan bu telefon modelinin ekran çözünürlüğü 1080 x 2400 full HD çözünürlük standardı ile geliyor. 90  Hz resim yenileme yeteneği olan One plus 8 telefon modelinin ekranı hdr10, hdr10 Plus, ekran içine gömülü ön kamera fluid Amoled gibi ekran özelliklerine sahiptir. Cihazın çizilmeye karşı korunması için Gorilla Glass teknolojisi ile ekran koruma altına alınmıştır. Bu cihazda qualcomm Snapdragon 865 model işlemci kullanılmaktadır ve bu çekirdek frekansının 2.84 GHz hıza ulaştığını gösteriyor. Adreno 652 grafik işlemci ile desteklenen bu işlemci ile bütün işlemlerinizi çok hızlı bir şekilde yapabileceksiniz. 8 GB RAM azımsanacak bir boyut değil ama temel modelde dahili depolama alanı biraz düşük tutulmuş. 128 GB dahili alanla yetinmeyenler SD desteğine başvurabilirler ya da diğer hafıza seçeneklerinden biri olan 256 GB depolama özelliği olan başka bir versiyonunu satın alabilirler. Bu cihazın bütün ağırlığı 180 gram olup kalınlığı 8 milimetre olarak tasarlanmıştır.

one plus 8

Kasa renklerine gelince;  yeşil renk kırmızı renk siyah ve beyaz kasa renkleri ile gelen bu cihazın çerçevesi tamamen metalden yapılmış. Cihazın üst düzey bir model olduğunu söylemiştik. Dolayısıyla  One Plus 8  5G teknolojisini destekliyor ancak suya toza karşı dayanıklılık sertifikaları bulunmuyor. Bu cihazın sensörlerine baktığımızda ivme ölçer Pusula yakınlık sensörü gibi sensörleri var, parmak izi okuyucu sensörü de bulunan cihazın bütün bağlantıları son derece gelişmiş: Örneğin C Tipi USB 3.1 jenerasyon ve USB versiyonu çift hat destekleme gibi bağlantı özellikleri vardır.  Nisan ayında piyasaya çıkarılan bu üst düzey telefonun çift Stereo hoparlör desteği ve C Tipi usb bağlantısı bulunuyor, ancak telefonda FM radyo desteği bulunmuyor. Android 10 işletim sistemi ile gelen cihazın wi-fi 6 kablosuz iletişim teknolojisi ve Bluetooth 5.1 özelliği önemli özellikler arasında yer alıyor. kamera konusunda da beklentileri sonuna kadar karşılayan Bu cihazda  arka kamera 48 megapiksel çözünürlükte ve bu kameranın zamanlama özelliği otomatik odaklama Panorama Yapay Zeka HDR hızlı odaklama gibi çeşitli özellikleri var. bu kamerayla 4K kalitede yani 2160 piksel Ultra HD görüntü alabilme şansınız var. Video kayıt özellikleri arasında önemli özellikler olan dijital görüntü sabitleme ve Optik görüntü sabitleme özellikleri yine bu telefonun kamerası da yer alıyor. 4.300 mili amperlik bataryasını doldurmak için 30 watt hızlı şarj adaptörü kutu üzerinde geliyor yalnız cihazda kablosuz şarj özelliği bulunmuyor.