Nokia 3310

Nokia 3310 Bekleyenlere Müjdeli Haber

Son dönemde akıllı telefonlarıyla adından sıkça söz ettirmeye başlayan Nokia bir yandan da eski telefon serilerini yenileme çalışmalarıyla gündemde. Marka son olarak efsane olmuş telefon Nokia 3310 modelini yenilemişti. Şimdi yeni modellerin fiyatı kesinleşti.

Nokia 3310 cep telefonları döneminde en çok satan modellerden biri olarak biliniyordu. Telefonların satış rakamları adeta şimdiki akıllı telefon satışlarının bile önüne geçiyordu. Elde edilen başarıyla beraber uzun süre Nokia’yı zirvede tutmayı başaran cep telefonların akıllı telefonlara geçiş yapılmasından sonra adeta unutuldu. Aslında hala kullanıcılarının olduğu bilinen Nokia 3310 telefonları genel olarak ise tarih oldu olarak kabul ediliyordu.

Fakat Nokia kısa süre önce akıllı telefon etkinliğinde eski modellerini yenileyerek tekrar piyasaya süreceğinin haberlerini vermişti. Beklendiği gibi telefonlar yenilenmiş ve akıllı telefon havasında olmasa da bambaşka bir kategoride kendisini göstermişti. Hem farklı renk seçenekleri hem de beğeni toplayan yapıyı bir kez daha ortaya koymasıyla beraber yeni Nokia 3310 epey bir ilgi topladı. Tanıtımdan sonra herkes yeni seri telefonları alacağı yönünde yorumlar yapmaya başlamıştı. Tüm bu ilgiden sonra ise marka sonunda beklenen açıklamaları yaptı. Nokia 3310 fiyatı ve çıkış tarihi açıklandı.

Nokia 3310 Beklenenin Üstünde Bir Rakamla Satılacak

Öncelikle telefonların fiyatının beklenen seviyelerden çok daha üstün olduğunu belirtelim. Telefonların ilk olarak 49 Euro gibi bir fiyata satışa çıkacağı belirtilmişti. Şimdi ise açıklanan net fiyatın 59 Euro olduğunu belirtelim. 59 Euro gibi bir rakamla satışa çıkacak olan telefon için bu fiyatın oldukça yüksek olduğunu belirtelim. 59 Euro gibi bir fiyatla satışa çıkacak olan telefonların 3G modelinin ise tam 99 Euro olacağı açıklanan başka bir detay olarak dikkat çekti.

https://youtu.be/3hlhjGMWpYg

Aslında bir akıllı telefon olmaması ve sadece standart kullanımlar için yeterli gösterilen özelliklere sahip olması yeni Nokia 3310 telefonlarının çok daha düşük fiyatlara satılması beklentisini oluşturmuştu. En azından ikinci telefon olarak tercih edileceği düşünülen modelin satış tarihi de açıklanmış durumda.

Nokia 3310 Neler Sunuyor?

Çıkış tarihi için telefonların önümüzdeki ay itibariyle raflarda yerini alacağı bilgisi verildi. Mayıs ayı içerisinde satışa çıkması beklenen serinin özellikleri de daha önce belli olmuştu. 2.4 inçlik bir ekran ve fiziksel klavyeye sahip olacak olan yeni seri Nokia 3310 telefonlarının 2 MP kamerası ve Nokia Series 30+ işletim sistemine sahip olduğu da belirtilmişti.

Telefonların yapacağı maksimum işleminde bir akıllı telefonun yanından bile geçilemeyeceği de görülüyor. Telefonların bu sınırlı özelliklerine rağmen yüksek fiyatları ise kafaları epey bir karıştırdı. Nokia 3310 telefonlarının yenilenmiş yüzleri ne kadar tercih edilecek telefonların satışa çıkmasından sonra bunu öğrenmiş olacağız.