Apple Watch Pokemon Go 1

Niantic, Apple Watch’taki Pokémon Go’ya Desteğini Bırakıyor

Pokemon GO geliştiricisi Niantic, bu hafta, oyunun Apple Watch sürümü için 1 Temmuz 2019 tarihinden geçerli olmak üzere desteğinin sona erdiğini açıkladı. Oyuncular bundan sonra Apple Watch’larını iPhone uygulamalarına bağlayamayacaklar.

Şirket, 2016 Eylül ayında uygulamayı açıkladı ve birkaç ay sonra piyasaya sürdü. Oyuncular saatlerinde oyunun tamamını oynayamadılar; telefonlarına bağlandılar ve bir yumurtadan çıkmadan önce ne kadar yürümeleri gerektiğini, kaç deneyim puanı kazandıklarını gösterdiler ve bir pokémon ya da pokéstop olduğunda onları uyardılar.

Pokemon GoPokémon Go Sona Erecek

Şirkete göre, izleyici uygulaması durduruldu, çünkü geçen yıl Adventure Sync’i piyasaya sürdü. Bir oyuncunun arka plandaki adımlarını izleyen bir özellik, izleyici uygulamasının yaptığı bir şey. Niantic, “Eğitmenler artık oyunlarını 2 cihaz arasında bölmek zorunda kalmayacaklar” diyor.

Adventure Sync, birçok yönden, yakındaki bir iPhone gerektiren ve buggy olma eğiliminde olan Pokemon GO Apple Watch Uygulaması tarafından sağlanan işlevselliği çoğaltabilir.

Pokemon GO, orijinal olarak 2016 yılının Aralık ayında Apple Watch’ta piyasaya sürüldü ve Apple bu uygulamaya Eylül ayında düzenlenen etkinlikte sahneye çıkma demosu verdi. Uygulamaya, Apple Watch’tan dış mekanda yürüyüş yapıp koşmanıza izin verildi. Tamamen bağımsız bir sürüm değildi, iPhone uygulamasına hoş bir eşlik etti. Niantic’in Pokemon GO Apple Watch uygulamasını öldürme kararıyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bize bildirin.