sanal paralar 1

Neredeyse tüm dijital para birimleri dibi boyladı!

Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, IOTA, Litecoin ve diğer birçok dijital para birimi %20 ila %35 arasında değişen oranlarda değer kaybı yaşadı. Dijital paraların bu kadar hızlı bir şekilde değer kaybetmesi “balonun” patladığı anlamına mı geliyor?

Üst üste rekorlarla gündeme gelen Bitcoin, Ethereum ve diğer dijital para birimleri, bugün hızlı bir şekilde dibe vurdu. 19.000 dolar seviyesini aşan Bitcoin 11.850 dolara kadar düşerken, 3300 dolar civarında seyreden Bitcoin Cash 1938 dolar seviyesini ve 830 dolar civarındaki Ethereum 540 doları gördü. En büyük düşüş ise en çok tercih edilen dijital paralardan birisinde, IOTA’da gerçekleşti. Birim, aynı gün içerisinde 5.1 dolardan 2.7 dolara kadar düştü ve şu an 3.1 dolar seviyelerinde.

Dijital para birimleri

Dijital para birimlerinin balonu patladı mı?

Sektörü yakından takip edenler muhtemelen dijital paraların (özellikle Bitcoin’in) bir “balon” olduğunu ve yakında bu balonun patlayacağının söylendiğine denk gelmişlerdir. Dijital paraların popülerlikten ötürü değer kazandığı, yatırımcıların kazandıklarını dilediği gibi harcayamadığı için dijital paraların değer kaybedeceği iddiaları, uzmanların söylediğine göre Bitcoin’in ve diğer para birimlerinin düşüş yaşamasındaki nedenlerden birisi olabilir. Sektördeki yatırımcı sayısının artmasıyla birlikte dijital paraların yükselişe geçtiği, bu nedenle hızlı bir düşüş yaşanmış olabileceği de düşünülüyor.