Minecraft Classic

Minecraft, Oyun Metni İçin Microsoft’un Sürükleyici Okuyucu’yu Sunacak

Kullanıcıların metin okumalarına ve okuma becerilerini geliştirmelerine yardımcı olan bir araç olan Microsoft’un Immersive Reader, Minecraft’ın eğitim sürümüne geliyor. Ayrıca Perşembe günü Minecraft: Education Edition’a gelen değişikliklerden biri olarak ilan edildi, hepsi oyunun öğrenme ve sınıf yönlerini iyileştirmeye odaklandı.

Minecraft Eğitim Sürümü

Minecraft: Eğitim Sürümü, proje tabanlı dersler ve daha fazlası dahil olmak üzere sınıf dostu özelliklere sahip oyunun bir sürümüdür. Oyun, çocukların zaten aşina oldukları oyunlarla farklı beceriler öğrenmelerine yardımcı olmak ve eğiticilere sunulmaktadır.

Minecraft

Bugün yapılan bir güncellemede, şirket, zaten bağımsız bir ürün olarak sunulan ve diğer ürünlerde bulunan Sürükleyici Okuyucu aracının, oyunun eğitim sürümüne ulaşacağını duyurdu. Bu araç, çocukların okumayı öğrenmeye devam ederken oyun içi metinlerle ilgilenmelerine yardımcı olur.

Minecraft Sürükleyici Okuyucu

Immersive Reader, Minecraft menülerinde ve karakter diyalog kutularında bulunan metin de dahil olmak üzere metni hem okuyabilir hem de çevirebilir. Yukarıdaki videoda gösterildiği gibi, her bir kelime okunduğu gibi vurgulanır, böylece çocukların metni kendi başlarına okumayı öğrenmesine yardımcı olur. Bu aynı zamanda öğrenciler için metni gelip okuması gerekebilecek eğitmenleri serbest bırakır.

Microsoft, ürünü basitleştirmeyi ve geliştirmeyi amaçlayan bu ay Eğitim Ekipleri’ne birkaç güncelleme getiriyor. Bu güncellemeler arasında, atamaları oluşturmak ve izlemek için yeni, daha odaklanmış yöntemler; kaynakları tek bir tıklamayla paylaşmak için ekiplerle entegre edilen üçüncü taraf kaynaklardan gelen sınıflara yeni bir “Ekiplere Paylaş” düğmesi olacak.