Minecraft benzeri oyunlar

Minecraft benzeri oyunlar nelerdir?

Minecraft benzeri oyunlar dünya üzerinde çeşitlilik kazanmıştır. Minecraft’ın yayınlanması ile günümüzde pek çok benzeri oyun bulunuyor.

Minecraft, çıktığı günden bu yana simülasyon çağına büyük bir solu katmıştır. 2020 yılına geldiğimiz bu zamanlarda en çok oynanan oyunlar arasında yer alan Minecraft, çeşitli özellikleri ile oyuncuları kendisine bağlıyor.

Bazı oyuncular oyunun paralı olmasından dolayı ücretsiz olabilecek veya buna benzer daha ucuz oyunları arayabilir. Bu konuda Minecraft’a benzer kaliteli oyunlardan bahsedeceğiz. Bu oyunlardan bazıları kaliteli iken bazıları açık kaynak yani geliştirilebilir oyunlar olacak.

Minecraft benzeri oyunlar

Roblox, Minecraft’a benzer oyunlar arasında yer alıyor. Roblox, yalnızca bir oyun değil bir oyun üretme aracıdır. Kullanıcılar Roblox stüdyosunu kullanarak yeni oyunlar üretebiliyor ve bu oyunları Roblox sunucuları üzerinde çalıştırabiliyor. Roblox üzerinde popüler olan birçok oyun yer alıyor. Oyuncular bu oyunları oynayarak Roblox’ta güzel vakit geçirebilir.

Terasology, Minecraft’a benzer ücretsiz oyunlar arasında yer alıyor. Kalitesiyle Minecraft oyununu aratmayan Terasology, Minecraft oyununa ek olarak kendine has özellikleri de barındırıyor. Bu özellikler arasında dinamik yani hareketli ağaç sistemi yer alıyor. Farklı bir oyun deneyimi yaşamak isteyenler için Terasology güzel bir oyun olmaktadır.

Minecraft benzeri oyunlar

Minecraft’ın 2 boyutlu hali olarak nitelendirilen Terraria oyunu da Minecraft’a göre daha fazla özellik içermektedir. Minecraft’a göre farklı özellikleri de bünyesinde barındıran Terraria oyunu, sağladığı sistemler ile oyuncuların ilgisini çekmektedir.

Minecraft’a benzerliği ile dikkat çeken bir diğer oyun Minetest olmaktadır. Minetest, zaman zaman güncelleme alan açık kaynaklı bir oyun olarak karşımıza çıkıyor. Oyunun Minecraft’a benzemesinin dışında kendine özgü özellikleri de bulunmaktadır. Oyun çoklu oyuncu ile mod desteğini de bünyesinde barındırıyor. Minetest oyununun hatırı sayılır bir oyuncu kitlesi de bulunmaktadır.

Minetest oyunu 62.000 blok kare genişliğinde bir haritaya sahip. İsteyen oyuncular LUA kullanarak oyunu geliştirebilir, isteyen oyuncular oyunu modlarla özelleştirerek daha farklı hale getirebilir. Minecraft oyunundan farklı olan bir özelliği de mini harita sisteminin bulunmasıdır.