Minecraft 20W48A özellikleri

Minecraft 20W48A özellikleri açıklandı

Minecraft 20W48A özellikleri ile birlikte yayınlandı. Yeni özellikleriyle oyuncuları etkileyen sürüm, Minecraft 1.17’nin temellerini atmaya devam ediyor. Yeni sürümde pek çok yenilik bulunurken ayrıca 2 yeni eşya eklenmiş durumda.

Minecraft 20W48A özellikleri duyuruldu

Her hafta olmasa da birçok hafta önizleme sürümü yayınlayan Mojang Studios, bu hafta da güzel bir önizleme sürümü ile kullanıcıların karşısına çıktı. Minecraft 1.17’nin ön sürümü olan 20W48A, 2 yeni eşya ve birçok değişiklik içeriyor. Bu sürümde eklenen bloklardan birisi de damlataş bloğu oldu.

Oyuna eklenen bir diğer blok ise sivri damlataş olarak yer alıyor. Sivri damlataş, tavana yerleştirildiğinde sarkıt iken zemine yerleştirildiğinde dikit olarak görünüyor. Daha uzun sarkıt ve dikit oluşturmak için oyuncuların bu bloğu birleştirmesi gerekiyor. Böylece ortaya güzel bir dekorasyon çıkabilir. Dikitler veya sarkıtların bağlı olduğu bir blok olmazsa düşebilir veya kırılabilir. Aynı zamanda sarkıtların altında duran bir canlı hasar almaktadır. Bununla birlikte dikit üzerinde zıplamak da acı verici bir deneyim yaşatıyor.

Minecraft 20W48A özellikleri

Sarkıtlar üzerinde su veya lav bulunduğunda su ve lav damlatıyor. Aynı zamanda damlatan sarkıtların altında bir kazan bulunur ise bu kazan bir süre sonra dolmaktadır. Bunun yanı sıra sivri damlataşlara bir mızrak ile vurulduğunda sarkıt ve dikitler kırılmaktadır.

Bu sürüm ile birlikte yapılan değişiklikler arasında eski ve yeni doku değişiklikleri yer alıyor. Bu sürüm ile birlikte pusula, saat ve mum farklı bir hale büründü. Mumların ikonu önceden çift mum idi, şimdi tek mum olarak yer alıyor. Ametistler ise yeni bir görünüm kazandı. Artık eskisinden daha iyi görünüyor.

Minecraft 20W48A ile birlikte envanterde bir pakete sağ tıklamak paketteki objeleri boşaltıyor. Paketi sağ tık ile kullanan bir kullanıcı ise paket içerisindekilerin dökülmesini sağlamaktadır. Bu paket sayesinde kullanıcılar arkadaşları ile rol yapabilecek. Paketin içerisinde yer alan objelerin yanı sıra artık paketin ne kadar dolu olduğu da görülüyor. Herhangi bir deri zırh giymek ise donmayı tamamen engelleyecek. Bu özelliklerin yanı sıra oyuna bir de donma hasarını ortadan kaldıran bir oyun kuralı eklendi.