Minecraft 20W46A
Minecraft 20W46A

Minecraft 20W46A duyuruldu

Oyunlar, hem zihinsel hem de fiziksel açıdan oldukça önemli yazılımlardır. Zihni geliştiren oyunlar aynı zamanda oyuncunun üzerindeki stresi de almaktadır. Dünyanın en çok satılan ve en çok oynanan oyunları arasında yer alan Minecraft, yeni bir önizleme güncellemesi ile kullanıcıları sevindiriyor.

Mimari tasarımlar, hayatta kalma oyunu, şehir geliştirme, mini oyun gibi her türlü olanağa imkan tanıyan Minecraft, yeni güncelleme ile oyuncuları daha da heyecanlandırdı. Bu güncelleme ile birlikte oyuna bir yeni blok eklenirken bunun yanı sıra bazı değişiklikler yapıldı.

Minecraft 20W46A sürümündeki yenilikler

Mojang Studios, bu önizleme sürümü ile birlikte bir önceki sürümde duyurulan bazı eşyaların dokusunun değiştiğini açıklarken bunun yanı sıra oyuncuların geri bildirimlerine göre dokuların tekrar değişebileceğini veya eski haline gelebileceği de belirtiliyor.

Minecraft 20W46A duyuruldu
Minecraft 20W46A duyuruldu

Oyuna eklenen yeni blok kar tozu olarak dikkat çekiyor. Daha öncesinde Bedrock Edition sürümüne eklenen bu özellik, artık JAVA Edition sürümünde de yer alıyor. Kar tozu kardan farklı olarak içine girilebilen bir yapı. Toz kar toplamak için bir kova gerekiyor. Deri botlar toz karın içine batmayı önlüyor. Eğer ki kar yağarken dışarıya bir kazan bırakılır ise içi toz kar ile dolmaktadır.

Toz kar ile ilgili eklenen bir diğer yenilik ise dondurucu özelliğe sahip olmasıdır. Toz karda uzun bir süre durmak varlığı donduracaktır. Uzun bir süre burada duran bir varlık donma hasarı alır. Deri zırh ile kar içerisinde kalmak daha yavaş donmayı sağlıyor. Eğer ki varlık tamamen deri zırh giyerse donmadan burada durabilir.

Bu sürüm ile birlikte bir önceki sürümde duyurulan yeni eşyaların görünümünde önemli bir değişiklik yapıldı. Kesme bakır, paratoner, kalsit, ametist bloğu, tomurcuklanan ametist bloğu, ışık geçirmeyen cam, renkli mumlar, paket ve bakır külçe dokusu değiştirildi.

Bunun yanı sıra oyun içerisinde küçük düzenlemeler de yapıldı. Bu düzenlemelerden bazıları paratonerin yıldırım menzilinin arttırılması, gökyüzü renginin biyomlar arasında yumuşak bir şekilde geçiş yapması ve bakır bloğunun 4 bakır külçeden üretilmesi olarak yer alıyor.