Minecraft

Minecraft 150 milyon satış sayısına yaklaştı!

Minecraft, tüm platformlarda tam 144 milyon satış yaptığını duyurdu. Her geçen gün büyümeye devam eden popüler oyun, aylık 74 milyon kullanıcı sayısına sahip.

Son dönemlerin en popüler oyunlarından birisi olan Minecraft, 144 milyon satış rakamına ulaştığını duyurdu. Oyunun başında bulunan Helen Chiang, PopSugar’a verdiği röportajda oyunun ne kadar başarılı olduğundan bahsetti. Chiang, oyunun kullanıma sunulduğu bazı platformları bir araya getirmelerinin büyümeye katkı sağladığını söyleyerek her ay 74 milyon kişinin Minecraft oynadığını belirtti.

2014 senesinin Eylül ayında Minecraft’ın yapımcısı olan Mojang’ı 2.5 milyar dolara satın alan Microsoft, oyun içeriğinin birçok farklı konuda yardımcı olabileceğini duyurmuş ve yaptığı anlaşmalarla kısa sürede Minecraft’ı okullara kadar sokmuştu. Oyun, birçok farklı şekillerde (özellikle kodlama derslerinde) eğitim amacıyla kullanılıyor.

Minecraft

Minecraft oyuncularının sayısı artmaya devam edecek gibi görünüyor. Birçok sunucuya sahip olan oyun, Mojang güncelleme yayımlamasa bile sürekli olarak geliştirilmeye devam ediyor. Bakalım bundan birkaç sene sonra Minecraft’ın oyun sektöründe nasıl bir yeri olacak.