Metin2

Metin2 Oyunu Sonunda Steam Platformlarında

Bir döneme damgasını vuran oyun serilerinden biri olan Metin2, adeta bir efsane haline dönüştü. Binlerce hatta bir ara milyonlarca kullanıcı sayısına ulaşan yapım MMO türünün en etkili oyunlarından biri olan yapım şimdilerde ise Steam platformlarına taşınıyor. Efsane oyun artık Steam platformlarında. İşte tüm detaylar.

MMO oyunları denildiğinde akla ilk gelen serilerden birisi Metin2 serisi. Yayınlandığı andan itibaren ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada en çok oynanan MMO oyunlarından biri olan yapım 2006 yılından bu yana en çok oynanan oyun serilerinden biri olmayı başardı. Her ne kadar yapıma benzer yapımlar ortaya çıkmış olsa da Metin2 oyununun popülaritesi hiçbir zaman kaybolmadı. Her geçen yıl biraz daha çok oyuncu kazanan yapımın sadece kendi oyun menüsü üzerinden sunulması ve web desteği ise son dönemde yeterli gelmemeye başladı.

Son dönemde yeni nesle pek uyum sağlayamadığı için eskisi kadar adı duyulmayan oyunun eksi günlerine yeniden dönüş yapması için ise adımlar atılmaya başlandı. Bu noktada en büyük adım ise Metin2’nin Steam platformuna geliyor olması oldu. Son dönenim en popüler oyun platformlarından biri olan Steam üzerinde yeniden yayınlanması Metin2’nin de yeniden gündeme gelmesini sağladı. Hatta Metin2 serisinin Valve platformuna nasıl geleceği gibi detaylarda ortaya çıktı.

Metin2 Steam Platformunda

Bugün itibariyle oyunun Steam platformuna eklendiğini de belirtelim. 11 yıl sonra Steam üzerinden yayınlanan oyunun Türkçe tanıtımları bile açıldı. Steam üzerinden dağıtıma başlayan oyunun indirilmesi şu an için mümkün değil. Doğrudan Steam üzerinden oynanacak olan oyunun şimdilik sadece Mayıs 2017 tarihinde çıkış yapacağı görülüyor.

Steam sayfası görüntülenen Metin2 oyununun tam olarak indirilemeye ne zaman açılacağı belli değil fakat yapımın sistem gereksinimleri konusunda beklenen açıklamalar gelmiş durumda. Yenilenmiş yüzü ile gelecek olan oyunun sistem gereksinimlerinin neler olacağına daha detaylı olarak bakalım.

Minimum Sistem İstekleri

Ekran Kartı: 32 MB bellek değerinden yüksek ekran kartları

İşlemci: Pentium 3 ve sonrası tüm seriler

RAM Bellek: 512 MB RAM

Boş Alan: 2 GB

Metin2

Önerilen Sistem Gereksinimleri

Ekran Kartı: 64 MB üstü belleğe sahip olan kartlar

İşlemci: Pentium 4 ve üstü

RAM Bellek: 1 GB

Boş Alan: 2 GB

Sistem gereksinimleri bir hayli düşük olan oyunun ne kadar beğeni toplayacağı ve nasıl bir beğeni toplayacağını da göreceğiz. Metin2 efsanesi geri mi dönecek bunu oyunun yayına çıkmasından sonra göreceğiz. Fakat yapımın eski günlerine döneceği beklentileri var.