79bb488d9751db16a92884b989790a038bbd8356 1

Mercedes-Benz, 1 Milyon Aracını Geri Çağırıyor!

Mercedes-Benz, alev alma tehlikesi olabileceği iddia edildiğinden 1 milyon aracını geri çağıracak. İşte tehlike ve diğer detaylar!

alman otomotiv devi olan Mercedes- Benz, yeni model araçlarında yer alan marş motorlarında oluşan bir ısınma probleminden dolayı tüm dünyada ciddi sayıda aracı geri çağıracak. İlk marşta çalışmayan araçların, yeniden denemelerinde oluşan aşırı ısınma sorunu ile alev aldığı öğrenildi.

Şimdiye kadar Alman devi markanın, söz konusu olan marş sıkıntısından dolayı alev alığ yanan araç sayısının ise 51 olduğu söyleniyor. Tabi bunlar sadece kayıtlara geçen olayların sayısı. Fakat bu olayların tümünde yaralanma veya can kaybı gibi durumların olmadığını belirtelim.

2017 mercedes benz e class 3

Bu bakımdan Mercedes, bu sıkıntıdan sadece önceden motor veya şanzımanın da büyük hasarlar meydana gelen araçlarında olduğunu düşünüyor. Ancak benzer vakaların devam edebileceği düşünüldüğünden tüm dünyada yer alan 1 milyon aracı geri çağırmak için hazırlıklara başladı.

2015-2017 yılları arasındaki araçlarda bu durumun söz konusu olduğu tespit edilirken, Mercedes’in geri çağırmayı düşündüğü modeller ise şöyle; C-Class, E-Class, CLA-Class, GLA ve GLC-Class dahilindeki araçlar.