Merakla Beklenen GTA 6’dan Açıklama Geldi

Merakla Beklenen GTA 6’dan Açıklama Geldi

Oyun sektörünün en efsane oyunlarından birisi de GTA serisi olarak karşımıza çıkmakta. Serinin bütün oyunları oldukça ilgi çekmeyi başarmış ve 2013’te yayınlanan son oyun, üzerinden uzun süre geçmesine rağmen hala oynanmaktadır. Haliyle, serinin yeni oyunu da oyuncular tarafından merak ediliyor. Serinin yeni çıkacak olan oyunu GTA 6 da oyunun online moduna daha fazla yoğunlaşılacağı tahmin ediliyor. Serinin son oyunu GTA 5’in online modunun çok beğenilmesi ve oldukça rağbet görmesi bu durumun başlıca sebeplerinden birisi. Bunun üzerine, GTA 6’nın tamamen online bir yapıda olacağı, oyun içerisinde hikaye oynanışının bulunmayacağı yönünde iddialar ortaya atıldı. Bu iddialar adeta oyun dünyasını ikiye böldü. Kimi oyun severler bu adımı mantıklı bulurken bir taraftan da GTA Online ile elde edilen başarının en önemli faktörlerinden birisinin GTA 5’in senaryolu oynanışı olduğu yorumları geldi. Ayrıca Rockstar Games’in daha önce senaryosuz oyun piyasaya sürmemesi de GTA 6’yı bekleyenlerin kafasında soru işaretleri oluşmasına neden oldu.

Rockstar Games’ten GTA 6 Açıklaması

İddiaların çoğalması ve oyun hakkında birçok yorumun yapılması ile birlikte yapımcı şirket Rockstar Games, GTA 6 ile ilgili bir açıklama yaptı. Rockstar Games, GTA 6’nın tek oyunculu şekilde oynanabilecek bir hikayeye sahip olacağını duyurdu. Böylelikle iddiaların asılsız olduğu ortaya çıktı. Ayrıca GTA Online’nın güncelleme almaya devam edeceğini, hem grup şeklinde hem de bireysel olarak yapılabilecek yeni görevlerin oyuna ekleneceği söylendi.

Merakla Beklenen GTA 6’dan Açıklama Geldi

Bu sayede GTA 6 hikayesiz olacak tartışmalarına yapımcı şirket tarafından nokta konulmuş oldu. GTA 6 özellikleri hakkında ise henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. Fakat karakter gelişimlerinin iyileştirileceği, oyun içi görevlerin sayısının arttırılacağı ve daha zor hale getirileceği, açık dünya deneyiminin arttırılacağı ve yapay zekanın geliştirilerek, kullanıcı kontrolü dışındaki karakterlerin daha etkin hale getirileceği gibi özelliklere neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Diğer yandan, GTA 6 çıkış tarihi konusunda ise herhangi bir açıklama yok. Fakat oyunun 2023 – 2024 yılları arasında çıkacağı tahmin ediliyor. Eldeki verilere göre değerlendirirsek 2021 ya da 2022 gibi iddialar pek gerçekçi değil.