Mario oyunu
Mario oyunu

Mario’ya 156 Bin Dolarlık Değer Biçildi

Mario oyunu senelerden beri hatta ateri zamanlarından beri hayatımız da var olan popüler bir oyun. Popülaritesini uzun yıllardan beri korumayı başaran Mario, İtalyan ve Amerikan kökenlidir. Ort.ya çıktığı dönemler de büyük ilgi gören Mario, zamanında bütün evler de adından bahsettirmeyi başarmıştır. Hatta Mario insanların hafızasında, kalbinde büyük bir yer edinmeyi başarmış günümüz de bile keyifle oynanabilen, birçok benzeri yapılan başarılı bir oyun olmuştur.

Geçtiğimiz günler de çok konuşulan bir açık artırma düzenlenmişti. Nintendo Entertainment System adına çıkan Super Mario Bros 3 oyununun mühürlü bir kopyasına tam olarak 156 bin dolarlık bir fiyat verildi. Super Mario için verilen bu para oyun sektöründe de çok konuşularak rekoru kırmış oldu. Super Mario ilk olarak 1983 yılında piyasaya sürüldü ve bu zamanda oyun piyasasında mevcut olan, 1983 oyun krizi olarak bilinen bir kargaşaya da son verdi. O zamanlarda da herkesin beğenisini toplayarak her eve misafir olan Mario 2020 sonlarında bile hala aynı etkiyi yakalamayı başardı. Hala birçok oyuncunun tek solukta, büyük bir zevk alarak oynadığı çocukluğumuzun oyunu bu nedenle yüksek bir teklif ile satıldı.

Mario’ya 156 Bin Dolarlık Değer Biçildi
Mario’ya 156 Bin Dolarlık Değer Biçildi

Super Mario Neden Bu Kadar Değerli?

Super Mario’nun 156 bin dolara satıldığı açık artırmaya toplam da 20 kişi katıldı. Katılımcıları en çok heyecanlandıran şeylerden biri ise yeni Super Mario Bros 3’ün mühürlü paketinin özel bir şekilde tasarlanması ve nadir bulunması oldu. Tasarım da gözle görülen önemli bir detay ise yine Mario karakterinin eldivenin üzerinde yer alan Bros yazsı oldu. Aynı zamanda oyun kapağında yer alan 9,2 A + derecelendirme puanı Wata Games tarafından yapıldığı için oldukça önemli. Temmuz ayında gerçekleşen açık artırmada 38 bin 400 dolara satılan Mario Bros 3 ile aralarında yer alan en büyük fark bu derecelendirme. Temmuz ayında ki satışta oyunun derecesi 9,2 idi. Mühürlü kopyaya daha önce de 114 bin dolar fiyat biçilmişti 156 bin dolarla oyun kendi rekorunu kırdı.