04 booktalk sea levels rising GettyImages 845604346 1

Küresel ısınma karşıtından ‘komik’ iddia: Düşen taşlar yüzünden denizler yükseliyor

Bilim,Uzay ve Teknoloji Komitesi’nden olan bir siyasetçi, denizlere düşen taşlardan ötürü su seviyesinin yükseldiğini ileri sürdü. Siyasetçinin küresel ısınmaya inanmadığı ve birçok defa bunu dile getirdiği biliniyor.

Trump’ın ABD Başkanı seçilmesinden bu yana Cumhuriyetçi siyasetçiler ilginç olaylar ve açıklamalarla gündeme geliyor. Bu olaylara bir yenisi de Bilim,Uzay ve Teknoloji Komitesi’ne üye olan Mo Brooks tarafından eklendi.

Alabama’yı temsil eden siyasetçi, katıldığı bir panelde küresel ısınma konusunda uzmanlığı bulunan bilim insanı Philip Duffy ile tüm gezegendeki canlılık için tehlike oluşturan olgu konusunda tartıştı. Duffy’nin deniz seviyesinin 100 yıl öncesine kıyasla tam dört kat daha hızlı bir şekilde yükseldiğini dile getirmesi üzerine Brooks, kıyılardan denize düşen taşların ve suyun deniz tabanına taşıdığı toprakların da bu yükselişe katkı sağladığını belirtti. Bilim insanı, bu gibi etkenlerin deniz seviyesini neredeyse hiç etkilemeyeceğini, yapılan hesaplamalara dahil bile edilmediklerini belirterek bu sıra dışı iddiayı cevapladı.

Küresel ısınma Mo Brooks

Cumhuriyetçilerin çoğunluğu sağlamış olmasından bu yana ABD siyasetinde bu gibi açıklamalar daha sık gündeme geliyor. Bu gibi açıklamaları yapan isimlerin, ülkedeki bilim ve teknoloji kurumlarında üst düzey yönetici konumuna getirilmesi dünyanın en kalabalık ülkelerinden birisini ve maalesef buna bağlı olarak tüm dünyayı etkiliyor. Bir süre önce ABD’nin Paris İklim Anlaşması’ndan çekildiğini açıklaması da bu olaya verilebilecek örneklerden birisi.