Samsung Galaxy Note 9

Krediyle Cep Telefonu Alırsanız Artık Sigorta Yaptırmak Zorundasınız

BDDK’nın yürürlüğe koyduğu yeni düzenleme ile kredi kullanarak cep telefonu alan kişiler,  kırılma ve çarpmalara karşı yapılan cep telefonu sigortalarından birini yaptırmak zorunda.


Telefon fiyatlarının yüksek olması nedeni ile peşin alım yapamayan kişiler kredi kullanımı yolunu kullanarak akıllı telefon ediniyorlar. BDDK yani Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ise Akıllı telefon almak için kredi kullanan kişilere getirdiği yeni düzenleme ile cep telefonu sigortası yaptırmayı zorunlu kıldı.

Getirilen düzenlemeye göre kredi kartı üzerinden taksit seçeneği sadece GSM operatörleri üzerinden yapılabiliyor. Kullanılan cep telefonu kredilerinde ise vade süreleri ise 6 aydan 12 aya çıkarıldı. 12 taksit seçeneği ise sadece 3.500 TL tutarında ki telefonlar için mevcut durumda.

Milliyet gazetesi yazarı Kadife Şahin’in paylaştığı habere göre ise kredi kartına taksit yasağı olan elektronik mağazalar, satışlarına devam edebilmek için tüketicileri anlaşmaları olan banka şubelerinden ihtiyaç kredisine yönlendiriyor. Ancak yeni düzenleme ile birlikte ihtiyaç kredisi ile cep telefonu almak isteyenler, cep telefonu sigortası yaptırmaya mecbur bırakılıyor.