Konsol dönemine son
Konsol dönemine son

Konsol dönemi sona eriyor

Geçtiğimiz günlerde çıkan Xbox Series X ve PlayStation 5 oyun konsolu, sunduğu sistem özellikleri ile oyuncular tarafından test edilmeye başlanmıştı. Konsollar bazı sorunlar ile de gündeme gelse de genel olarak kullanıcıların memnun olduğu görülüyor. Her ne kadar ülkemizde yüksek fiyattan satılıyor olsa da yine de tercih eden birçok kesim bulunuyor. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre Xbox Series X ve PlayStation 5 oyun konsolunun son konsollar olacağı belirtiliyor.

Konsolların dönemi kapanıyor

Bulut teknoloji, son yıllarda büyük gelişmeler kaydetmeye devam ediyor. Özellikle 2020 yılında cloud gaming konusunda büyük adımlar atıldı. Kullanıcının kullandığı sistem düşük dahi olsa bu sistem sayesinde yüksek sistem gereksinimi gerektiren oyunları oynaması mümkün oluyor.

Bu bakımdan oldukça avantajlı olan bulut tabanlı oyun teknolojisinin Google Stadia, NVIDIA GeForce Now, Microsoft xCloud gibi pek çok örneği bulunmaktadır. Bunun yanı sıra son zamanlarda Facebook şirketinin de bu işe girişeceği haberlere yansımıştı. Bu konuda oldukça gelişme gösteren bulut tabanlı oyun hizmeti internet altyapısının da gelişmesiyle gelecekte daha çok tercih edilebilir.

Konsol dönemi sona eriyor
Konsol dönemi sona eriyor

Uzmanların ortaya attığı bir görüşe göre dünyanın en popüler firmalarının ürettiği Xbox Series X ve PlayStation 5 oyun konsolu son oyun konsolları olarak karşımıza çıkacak. Bunun nedenini bulut teknolojilerinin gelişmesine bağlayan uzmanlar, gelecekte kullanıcıların bu teknolojiye kayacağını düşünüyor.

Yani oyun konsolu veya oyun bilgisayarı alma dönemi bulut teknolojileri sayesinde son bulabilir, insanlar daha az bütçe ile bulut teknolojilerinden faydalanarak daha fazla iş yapabilir, keyifli vakitler geçirebilir.

Her ne kadar böyle bir şey olacağı düşünülse de bazı uzmanlara göre internet altyapısının bazı bölgelerde yeterli olmaması ve insanların sistem toplama hevesi bu teknoloji yaygınlaşsa da bu tür hizmetleri tam olarak bitirmeyeceği öngörülüyor.

Bulut teknolojileri ile birlikte kullanıcılar pek çok avantaja sahip oluyor. Bu avantajlardan kısaca bahsetmek gerekirse düşük bütçeli sistem ile en iyi oyunları oynamak ve Xbox Game Pass gibi bir abonelik hizmeti alarak oyunlardan binlerce lira tasarruf etmek ön planda yer alıyor.