Contra Oyun 1

Konami E3 Yeni Contra Oyunu Ortaya Koyma Planlıyor

Konami’nin önümüzdeki ay E3’te yeni bir Contra oyunu ortaya çıkaracak gibi görünmesi muhtemel gözüküyor.

Konami, Metal Gear’ın yaratıcısı Hideo Kojima’yı kovup yeni video oyunları yapmaktan vazgeçtiğinde, pek çok taraftar muhtemelen kendilerini mali harabeye mahkum ettiklerini hayal etti.

Ancak, son iki yılda, kumar ve sağlık kulübü işletmeleri sayesinde bugüne kadarki en karlı olan şirket oldu. Ancak hala tüm zamanların en etkili Japon yayıncılarından biri olduğunu hatırladığına dair ara sıra işaretler var ve şimdi yeni bir Contra oyunu planlamayı ummak için iyi bir neden var.

Contra oyunu

Contra Yeniden Geliyor

Contra serisi (Gryzor ve Probotector olarak da bilinir), 2D yan kaydırma kökenlerinin ötesinde hiçbir zaman gelişmemiş olmasına rağmen, tüm zamanların en çok övülen atıcı franchise biridir. Yıllar geçtikçe ara sıra, düşük bütçeli, yeni girişler oldu ve çoğu Kontra: Paramparça Asker, Neo Kontra, Kontra 4, Kontra ReBirth ve en son, 2011’de Hard Corps: Uprising gibi oldukça iyiydi. Şimdi ise, Alman çevrimiçi perakendecisi NETGAMES Xbox One, PlayStation 4 ve isimlendirilmemiş Contra oyunlarının Switch versiyonlarını listeleyen yeni bir oyun olacak gibi görünüyor. Son birkaç Contra oyunu sadece dijitaldi, bu yüzden oyunun fiziksel olarak serbest kalmasını görmek biraz şaşırtıcı, özellikle de sadece biraz daha düşük bir fiyat olacaktır.

Contra Oyunu Ne Zaman Gelecek?

Oyunun ne olduğuna dair başka ipucu yok, ancak bir perakendecinin kazara listeleyeceği çok rastgele bir şey gibi görünüyor. Yaklaşan Contra Yıldönümü Koleksiyonu ile bir şekilde karışmadığı sürece, son Castlevania Yıldönümü Koleksiyonu’nun takibi – bu derlemenin de perakende olarak piyasaya sürülmemesi haricinde, Contra’nın daha düşük profilli olması pek mümkün görünmüyor. Daha da önemlisi, kendi kaynaklarımız kısa bir süre önce bize Konami’nin E3’te Gradius veya Contra ile ilgili yeni bir oyun duyurduğunu önerdi. Bu nedenle, bu yeni bilgi göz önüne alındığında, bunun muhtemelen doğru olduğu ve bir çeşit yeni bir Contra’nın gelecek ay açılacağı sonucuna varacağız.