Tiangong 1 1

Kimyasal Maddeler Taşıyor ve 1 Ay İçinde Dünya’ya Düşecek!

Eylül 2016’dan bu yana kontrolsüz olarak yörüngede hareket eden ve bünyesinde toksik kimyasal maddeler bulunan Tiangong-1 isimli uzay araştırma dev uydusunun Dünya’ya düşmesine ramak kaldığı söyleniyor.

Yeri tespit edilemeyen Çin’in Tiangong uydusunun Dünya’ya çarpacağı öngörüsü henüz gerçekleşmese de yörüngenin git gide daralması, öngörülerin haklı çıktığını gösterdi.

Öngörülerde verilen hesaplamalara göre verilen tarih yaklaşırken, Avrupa Uzay Ajansı olan ESA yetkilileri, olayın 29 Mart ile 9 Nisan tarihleri arasında, Aerospace 3 Nisan, Darmstadt ise 17 Mart ile 21 Nisan tarihleri arasında gerçekleşeceğini belirtiyor.

8.5 ton ağırlığında ki Tiangong-1 atmosfere girişinden itibaren yaklaşık olarak % 60’ının parçalanacağı, kalan büyük parçanın ise düşeceği alanda büyük bir tahribat’a neden olurken, aynı zamanda bünyesinde barındırdığı zehirli kimyasalların da tehlike oluşturabileceği belirtiliyor.

Tiangong-1 Nereye Düşecek?

Düşüşün tam yerinin tahmin edilmesi biraz zor; ancak uzmanlar ABD, İtalya, Kuzey İspanya, Kuzey Çin, Yeni Zelanda, Orta Doğu’nun bazı bölgeleri ve Güney Afrika’ya düşeceği öngörüsünde bulunuyorlar.