Mike Hughes

Kendini roketle fırlatarak Dünya’nın düz olduğunu kanıtlayacaktı, yine başarısız oldu

Dünya’nın düz olduğunu iddia eden kişilerden birisi olan Mike Hughes, garajında geliştirmiş olduğu roketiyle bunu kanıtlamak için aylardır çalışmalarını sürdürüyor. Komplo teorisyeni, roketini fırlatmak üzereyken yine bir sorunla karşılaştığını belirtti.

Günümüzde Dünya’nın düz olduğunu iddia eden, bilimin söylediği gibi geoit olduğunu reddeden kişiler bulunuyor. Bunlardan birisi olan “Çılgın” Mike Hughes, roket bilimindeki yeteneklerini kullanarak kendini gökyüzüne fırlatmayı ve Dünya’nın düz olduğunu kanıtlayacak fotoğraflar çekeceğini paylaşmıştı. Bu konudaki planlarını duyurmasının ardından ilk olarak Kaliforniya’daki yetkililerden uyarı alan Hughes, roketinin yarattığı tehlikeden ötürü denemesini boş bir arazide yapmaya zorlanmıştı. Uyarıyı dikkate alan ve tüm ekipmanlarını boş bir araziye taşıyan Hughes, tam kalkış yapacağı sırada yeni bir sorunla karşılaştığını belirtti.

Mike Hughes

Hughes, sorunun roketin fırlatma mekanizmasında olduğunu ve böyle sorunlar nedeniyle fırlatmanın ertelenmesinden kendisinin de yorulduğunu dile getirdi. “Sorunlar oluyor ve yapılabilecek bir şey yok.” şeklinde açıklama yapan Çılgın Hughes, mekanizmayı onararak yakın bir tarihte yeniden denemeyi gerçekleştirebileceğini paylaştı. Düz Dünya savunucusu, kendisini en az 550 metre yukarıya göndermeyi ve roketten atlayarak paraşütünü açmadan önce fotoğraf çekmeyi düşünüyor. Bilim insanları ise gezegenimizin kıvrımlarının görülebilmesi için en az 10.700 metreye çıkılması gerektiğini söylüyor.

Umuyoruz ki Hughes yakın bir zamanda güvenle testini gerçekleştirebilir ve her ne kadar çok alçak mesafede olsa da Dünya’nın yuvarlak olduğuna ikna olur. Sonuçta bunu anlamasını sağlayacak birçok yöntem mevcut.