Android R 1

Kaydırılabilir Ekran Görüntüleri, Android R İle Yakında Gelebilir

Android Q’nun kullanıma sunulması yeni başladıktan sonra, Google’ın geliştiricilerinden biri Android R için planlanan bir özellik hakkında yorum yapıyor: Kaydırılabilir ekran görüntüleri yakında Android’de olacak.

Sayfanın Tamamının Görüntüsünü Almak

Bu özellik, ekranda görünen alandan daha fazlasını içeren bir ekran görüntüsünü almanıza izin verir. Örneğin, birkaç sayfayı bir araya getirmek zorunda kalmadan, sayfanın tamamını gösteren bir web sayfasının ekran görüntüsünü almak mümkün olabilir.

Kaydırılabilir Ekran Görüntüleri

Tüm Android Cihazlarda Bekleniliyor

Samsung’un Galaxy serisi gibi bazı Android cihazları, üreticinin Android sürümleri tarafından uyarlanan her birinde kaydırılabilir ekran görüntüleri oluşturmaya zaten izin veriyor. Bununla birlikte, Google’ın Android geliştiricilerinden biri olan David Burke’e göre, bu özellik sonunda standart işletim sisteminin bir parçası haline gelebilir ve bu da ek bir yazılıma ihtiyaç duymadan neredeyse tüm Android cihazlarda kullanılabilmesini sağlar.

Henüz kesin bir zaman çizelgesi yoktur, ancak tweet’e göre, 2020 yazında piyasaya sürülmesi beklenen bir sonraki büyük Android R sürümü için gündemde.

Android Mühendislik Sorumlusu Başkan Yardımcısı Açıklamada Bulundu

Android Mühendislik Sorumlusu Başkan Yardımcısı Dave Burke attığı tweette; “Kaydırılabilir ekran görüntüsü özelliğini Android R planlarımıza dahil ettik. Bunu ilk sürüm çıkmadan önce işletim sistemine eklemeyi umuyoruz.” dedi.

Dave Burke attığı bit başka tweette”Android  R planlarına kaydırılabilir ekran görüntülerini ekledik. Yayımlamadan önce eklemeyi umuyoruz. O halde yapın @dsandler :)”