Samsung Galaxy Fold 1

Samsung Galaxy Fold’un Stratejisi Belli Oldu

Samsung yakında Galaxy Fold için yeni bir sürüm planı hazırlamak istiyor. Samsung patronu Koh Dong-jin röportajında sorunu çözdüler ve lansman için yeni bir tarihte çalışıyorlar, ancak çok geç olmayacak. Daha önce Samsung, birkaç Galaxy Fold test edicisinin beklenmedik bir şekilde kırılmasından sonra birçok ön siparişini bile geri çekmişti.

Galaxy Fold “Çok Geç” Değil

Koreaherald.com ile yaptığı röportajda, Samsung CEO’su ve mobil şef Koh Dong-jin, Galaxy Fold’un donanım sorunlarının belirlendiğini ve ele alındığını söyledi. Kırık Galaxy Fold test cihazında yapılan iç testlerden sonra Samsung, yabancı maddelerin koruyucu film ve cihazın katlanma mekanizmasına girdiğini tespit etti.

Samsung Galaxy Fold

Koruyucu film şimdi menteşe büyütülecek ve güçlendirilecektir, böylece bir sorun gerçekleşmeyecek. Yeni bir lansman tarihi için önümüzdeki günlerde karar verilecek. Ancak röportajda bu beklenenden daha erken olması ve “çok geç” olmaması gerektiğini söyledi.

Samsung Galaxy Fold’un Lansmanını Ertelemek Zorunda

Samsung, zamanlanan tarihten birkaç gün önce katlanan ekranlı ilk akıllı telefonun lansmanını erteledi. Daha önce, ekran sorunları gazetecilere dağıtılan bazı Galaxy Fold model test cihazlarıyla tanınıyordu. Samsung, ekranların korunmasının şimdi iyileştirilmesi gerektiğini söyledi.

Önümüzdeki haftalarda yeni bir başlangıç tarihi bildirilecektir. Orijinal olarak cihaz 26 Nisan’da ABD’de ve 3 Mayıs’ta Avrupa’da piyasaya sürülecekti.