İşe yarar Vanilla destekli Minecraft
İşe yarar Vanilla destekli Minecraft

İşe yarar Vanilla destekli Minecraft modları

Minecraft oyunu oynarken oyuncular bazen kolaylık olması açısından çeşitli özellikler istiyor olabilir. Bu konuda oyunculara güzel bir haberimiz var. Oyuncular modlu olmadan normal bir sunucuda bazı modları kullanabiliyor. Özellikle oyun deneyimini arttıran birçok mod oyunun daha kaliteli ve daha iyi bir hale gelmesini sağlıyor.

Vanilla sunucusunda oynanabilen modlar

OptiFine, mod sunucusu olmadan oynanabilen modlar arasında yer alıyor. Bu mod ile birlikte oyun kalitesi artıyor, FPS daha da yükseliyor, bazı özellikler açılıyor. Kısacası performans konusunda sorun yaşayan kullanıcıların yanı sıra gölgelendirme sistemi, yakınlaştırma ve HD kalite gibi çeşitli özelliklerin de kazandırılması sağlanıyor.

Bazı kullanıcılar eşyaların nasıl yapıldığını merak ediyor olabilir. Just Enough Items modu kullanıcılara büyük kolaylık sağlayan önemli modlar arasında yer alıyor. Oyunda her ne kadar tarif kitabı bulunsa da bazı oyuncular tüm tariflerin açılmamasından şikayetçi olabilir. Bu mod sayesinde hem sağ tarafta görsel şölen oluşacak hem de eşyaların çeşitli üretim aletlerinde nasıl üretildiği görülecek. Bu konuda oldukça faydalı olan bu mod, kullanıcılar için tercih sebebi olmakta.

İşe yarar Vanilla destekli Minecraft modları
İşe yarar Vanilla destekli Minecraft modları

Bazen oyunu oynarken haritanın herhangi bir noktasında kaybolabilirsiniz. Bu konuya çözüm bulmak için JourneyMap modu yer alıyor. Bu mod sayesinde kullanıcının gittiği yerler kaydedilir. Harita şeklinde kullanıcıya gösterilen yerler, kullanıcıya bazı özellikler de sunuyor. Örneğin kullanıcı bir koordinatı kaydederek oraya sonradan tekrar gidebilir. Aynı zamanda haritanın üzerinde yer alan canlıları da gösteren mod, oldukça kullanışlı olmaktadır.

Envanter düzenleme zorlu bir iş olabiliyor. Mouse Tweaks sayesinde envanter ve sandık daha hızlı düzenlenebilecek. Bu modun sağladığı işlem envanterdeki veya sandıktaki eşyaları hızlı bir şekilde yerleştirebilmek. Örneğin 10 tane meşe tahtasını sandığa yerleştirmek için tek tek tıklamak gerekir. Bu mod sayesinde kısayolları kullanarak hızlı bir şekilde tüm eşyaları yerleştirmek mümkün olmaktadır. Kısacası bu mod sunduğu birçok özellik ile beraber kullanıcılara büyük fayda sağlayacak.

Bu konuda sizlere her türlü Minecraft sunucusunda çalışabilecek düzeyde geliştirilen bazı modlardan bahsettik. Bu modlar sayesinde oyuna daha iyi hakim olabilir, pratik bir şekilde oynayabilirsiniz.