Apple Daisy

iPhone’ları parçalara ayırmakla görevli robot Daisy ile tanışın

Apple, yaklaşan Dünya Günü’ne özel olarak iPhone’ları parçalara ayıran ve geri dönüşüme büyük katkı sağlayan yeni robotu Daisy’yi tanıttı. Marifetli robot, çalışanların ve diğer robotların yapmakta zorlandığı parçalama işlerini kolayca hallediyor.

Yaklaşık iki sene önce Liam isimli robotu tanıtarak geri dönüşüme ne kadar önem gösterdiğini sergileyen Apple, bu sene de yeni robotu Daisy’yi iş üstündeyken paylaştı. 22 Nisan tarihinde kutlanan Dünya Günü’ne özel olarak sergilenen Daisy, iPhone parçalarını zararsız bir şekilde akıllı telefondan sökme konusunda son derece başarılı. Robot, diğer işçilerin ve robotların sökmekte zorlandığı parçaları anında çıkarabiliyor ve saatte 200 iPhone’u sökerek parçaların geri dönüşüme girmesini sağlıyor.

Daisy, Apple’a büyük gelir sağlayacak

Elbette böyle bir robotun çevreye olduğu kadar Apple’a da faydası bulunuyor. Birçok elektronik parça, elektriğin iyi iletilebilmesi adına çok az miktarda da olsa altın gibi değerli elementler barındırıyor. Bir telefon içerisindeki altın parçalarının yüzlerce dolar edeceği söylenemez, ancak saatte 200 adet telefonu söken bir robotun birkaç ay içerisinde binlerce dolar değerinde değerli elementi Apple’a geri kazandırabileceği biliniyor.

İşte becerikli robot:

https://youtu.be/_Y_O-4Sqn94