iPhone X Plus

iPhone X Plus, iPhone 8 Plus ile aynı boyutlara sahip olacak

Bu sene tanıtılacak olan iPhone X Plus modelinin 6.5 inç ekran boyutuna sahip olmasına rağmen iPhone 8 Plus ile aynı boyut ölçülerinde olacağı iddia edildi. Yeni akıllı telefonda çok eleştirilen çentikli tasarımı da görebiliriz.

Apple’ın Eylül ayında yapacağı lansmanda üç farklı iPhone modelini tanıtacağı söylentisi uzun bir süredir gündemde. Paylaşılan yeni bir rapor, tanıtılacak üç modelden birisi olacak iPhone X Plus’ın boyutlarıyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıkardı.

Raporda akıllı telefonun 6.5 inç ekran boyutuna sahip olacağı bilgisi yer alıyordu ve telefonun iPhone 8 Plus ile aynı boyutlarda olacağı belirtildi. 8 Plus ile aynı boyutlara sahip olacağı iddiasından yola çıkacak olursak X Plus modelinin ekran-gövde oranının son derece yüksek olacağı, hatta yeni rekor sahibi olabileceği söylenebilir.

5.5 inç ekrana ve yaklaşık %67 ekran-gövde oranına sahip iPhone 8 Plus ile aynı boyutlardaki bir modelin 6.5 inç ekran kullanabilmesi adına ekran çerçevesinin kaldırılacağı, çentikli tasarıma bağlı kalınacağı tahmin ediliyor. Tüm bu özelliklerin yanı sıra cihazda 3300 mAh kapasiteli batarya kullanılacağı, buna bağlı olarak cihaz genişliğinin 0,2 mm artabileceği de raporda belirtildi.

Diğer iPhone modelleri hakkında da bilgiler paylaşıldı. LCD ekrana sahip olacak modelin 6.1 inç değil, 6 inç ekran kullanacağı ve tüm modellerin iOS 12 ile satışa sunulacağı bilgileri raporda yer buldu.