iphone6 1

iPhone X, iPhone 6 modellerinin gerisinde kaldı

Bir şirket tarafından düzenlenen anket, iPhone 6 ve 6 Plus modellerinin satışa sunulduğu dönemlerde iPhone X ve diğer yeni iPhone modellerinden daha çok tercih edildiğini ortaya koydu. Üç yeni modelin de geride kalması iPhone kullanıcılarının yeni modellere yönelmediğini gösteriyor.

iPhone X ile Apple’ın büyük başarılara ulaştığı, ne kadar çok kazandığı (hatta Samsung’un ne kadar çok kazandığı), Apple müşterilerinin telefonlarından çok memnun olduğu haberlerini manşetlerde görüyoruz. Apple yeni akıllı telefonunda devrim niteliğinde bazı yeniliklere imza attı, ancak araştırmalar bu yeniliklerin şirketin müşterileri tarafından yeteri kadar sevilmediğini gösteriyor.

Consumer Intelligence Research Partners tarafından yapılan bir anket, iPhone kullanıcılarının yeni modellere yönelmeyi tercih etmediğini ortaya koydu. Anket sonucuna göre 2014 senesinde aynı dönemde satışa sunulan iPhone 6 Plus ve iPhone 6 modelleri Apple kullanıcılarının yüzde 91’i tarafından tercih edilirken, bu sene satışa sunulan iPhone X ve diğer iPhone modelleri Apple kullanıcılarının yalnızca yüzde 69’u tarafından tercih edildi.

hah

iPhone 6 Plus ve iPhone 6’nın başarısı ne anlama geliyor?

Her sene yeni modelini satışa sunan Apple, birkaç sene önce müşterilerine aylık belirli bir miktar ödeme karşılığında her yeni iPhone modelini elde etme imkanı sunmuştu. Seneler içerisindeki değişimden anlaşılabildiği kadarıyla Apple’ın bu satış planı artık pek işe yaramıyor. Elbette bu değişimde akıllı telefonların satış fiyatının da çok büyük etkisinin olduğu söylenebilir.