iPad

iPad kullanımı, bir firmaya 1.8 milyon dolar tasarruf sağladı

Rogers-O’Brien isimli bir inşaat firması, iPad kullanımına geçiş yapmalarının ardından senede 1.8 milyon dolar tasarruf ettiklerini ve çalışanlarının toplamda 55.000 saat daha az çalıştığını belirtti. Firma tarafından paylaşılan bilgiler, yeni nesil şirketlerde teknolojinin önemine dikkat çekiyor.

Rogers-O’Brien isimli inşaat firması, kağıt kullanımını bırakarak iPad kullanımına başlamalarının ardından bir sene içerisinde 1.8 milyon dolar tasarruf ettiğini duyurdu. Şirketin teknoloji müdürü Todd Wayne, Business Insider’a verdiği röportajda özellikle inşaat sektöründeki firmaların kağıt kullanımını bırakması ve teknolojiden faydalanması gerektiğini belirtti. Wayne, kağıt kullanımından kaynaklı olarak birçok projenin yanlış yürütülebildiği, aynı kağıdın kopyasının birkaç yerde bulunduğu ve maalesef her değişimde bu kopyaları güncellemenin mümkün olmadığını belirtti. Teknoloji müdürü, bu gibi sorunlardan ötürü birçok kez yapılan işlerin tamamen baştan alındığını ve buna bağlı olarak hem şirketin zarar ettiğini, hem de çalışanların daha uzun saatler çalıştığını dile getirdi.

Wayne’in söylediğine göre tablet kullanımına geçiş yapmanın iş paylaşımı açısından da büyük bir artısı bulunuyor. Yapılacak işlerin önceden planlanmış olması ve iş bölümünün detaylı olarak projenin en başından yapılması, işin daha kaliteli ve hızlı şekilde tamamlanmasını sağlıyor. Tahminlere göre iş bölümü yapmak firmanın her proje maliyetinde %7 tasarruf yapmasına imkan sunuyor.

Bu inşaat firmasının iPad kullanarak diğer firma ve şirketlere iyi bir örnek olduğu, yeni nesil teknolojilerin tasarruf konusunda yardımcı olabileceğini gösterdiğine hiç şüphe yok. Şirketin diğer tablet modelleriyle de bu başarıya ulaşıp ulaşamayacağına net bir cevap veremeyeceğiz, ancak senede 1.8 milyon dolarlık tasarruf seviyesine iPad ile ulaşmış olmaları hem Apple, hem de tablet açısından kesinlikle büyük bir başarı.