ios-13-jailbreak

iOS 11 ve Üzeri Tüm iPhone’larda Çalışan Bir Jailbreak Yayınlandı

iOS işletim sisteminin 11. versiyonundan sonraki tüm sürümlerine sahip iPhone’larda çalışan bir jailbreak yayınlandı. Apple henüz bu Jailbreakin faydalandığı açık için bir güncelleme yayınlamadı.

Apple, iOS işletim sistemlerini kullanan elektronik cihazlarda kullanıcıların, sadece daha önceden belirlenmiş bazı değişiklikleri yapmasına izin veriyor. Bu kısıtlamalardan bıkan ve kendi ayarlarını kullanmak isteyen kullanıcılar, cihazlarına jailbreak adı verilen bir işlemi gerçekleştiriyorlar. Uygulanan işlem ile Apple’ın  kısıtlamaları ortadan kalkıyor ve böyelikle cihazın kontrolünü de kullanıcıya kalıyor.

Yayınlanan jailbreak iOS 11 ve üzeri tüm iPhone’larda çalışıyor

iOS-13.5-jailbreak

Unc0ver adında ki bir hacker grubu tarafından yayınlanan ve  iOS 11 ve üzeri tüm iPhone’larda çalışan jailbreak, iOS’in son sürümü 13.5’te bile çalışması dikkatleri üzerine çekiyor. Ünlü grubun hangi güvenlik açığından faydalandığı henüz bilinmiyor. Ancak bu güvenlik açığının da önümüzde ki günlerde Apple tarafından kapatılması bekleniyor.

Jailbreak kullanmak yeni güvenlik açıklarına neden oluyor!

Uzmanların açıkladığına göre; gerçekleştirilen Jailbreak işlemi cihazda bulunan işletim sisteminde değişiklikler yaptığından yeni güvenlik açıklarının oluşmasına  neden oluyor. Apple’ın şu günlerde almış olduğu güvenlik eleştirilerin üzerine Jailbreak’in yayınlanması firma için iyi olmadı. Hatırlanırsa geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan iOS 14 görüntüleri ve bir hacker grubunun yeni işletim sistemine sahip olduğunu açıklaması bu durumun tuzu bib

Kaynak: https://techcrunch.com/2020/05/23/hackers-iphone-new-jailbreak/