iOS 11 beta 5 tum iPhonelarda pil omrunu onemli olcude arttiracak

iOS 11 beta 5 tüm iPhone’larda pil ömrünü önemli ölçüde arttıracak

iOS 11 iPhone ve iPad’ler için yeni özelliklerle beraber iyileştirme sunuyor. Fakat desteklenen cihazların yüzde 60’ında kurulu olarak biliniyor. Ayrıca yeni pil ömrüyle alakalı bazı önemli detaylar yer alıyor.

iOS 11, iPhone’lardaki pil ömrünü beklenilenden çok daha hızlı tüketiyordu. Bu bakımdan resmi olarak açıklanmayan bazı düzeltmeler yapılıyor.

Apple’ın açıklamalarına göre pil ömrünü uzatacak iOS iyileştirmeleri üzerinde ciddi çalışmaların yapıldığı biliniyor. Özellikle yeni iOS güncellemesiyle ciddi anlamda bir pil tasarrufu yapılması bekleniyor.

İOS 11 BETA 5 PİL ÖMRÜNÜ UZATIYOR

Apple, şimdi iOS 11.1’in son noktalarını kontrol ediyor ve 5. beta, geçtiğimiz gün sunuldu. Geliştirici ve kayıtlı beta test kullanıcıları iOS 11 beta 5’i rahatlıkla kullanabilir. Bu sürümü kullanmaya zorlayan en büyük özellik pil tasarrufu oluyor.

Aşağıda yer alan videoda görüldüğü gibi, pil iyileştirmeleri bundan daha önce beta 4 sürümünde de yer alıyordu. Youtube kanalı olan iDeviceHelp sayfası, iOS 11.1 beta 4 ile 11.0.3 sürüm arasında pil ömrünü karşılaştırdı.

iOS 11.0.3 ile beta 4 arasındaki fark bu kadarsa eğer, beta 5 ile arasındaki pil ömrü farkı ne kadar olur videoyu izledikten sonra düşünebilirsiniz.

Ayrıca belirtelim eğer bir iPhone kullanıcısıysanız hemen beta test kullanıcısı olup beta 5’i kullanabilirsiniz. Batarya boşaltma işleminin düzeltildiğini ve beta 5 ile son işlemlerin tamamlandığı ifade ediliyor.

https://youtu.be/O56XAv6cZSk