iOS 10.3.2 Beta 3 1 1

iOS 10.3.2 Beta 3 Kullanıma Girdi. Değişiklikler Neler?

Akıllı telefonlarda ana hatlarıyla kullanılan iki farklı işletim sistemi var. Bu işletim sistemlerinden biri olan iOS işletim sistemi son dönemde sürekli olarak güncellemesiyle beraber daha fazla gündem olmaya başladı. Sürekli yeni gelen güncellemelerin ise sonuncusu iOS 10.3.2 Beta 3 sürümü oldu.

Apple’ın iOS 10.3 işletim sistemi güncellemesi markanın en kapsamlı iOS güncellemelerinden birisi oldu. Özellikle iPhone akıllı telefonlara birçok yeni özellik getirmesi sayesinde iOS 10 serisinin şimdiye kadarki en çok ilgi çeken güncellemelerinden biri olan serinin sunduğu yeniliklerle beraber AirPods kulaklıklar ve Apple Watch akıllı saatlerle iPhone akıllı telefonların uyumu da artırılmıştı.

Sadece bu konularda değil bunun dışında Apple’ın akıllı telefonlarının performans artışı elde etmesi ve markanın akıllı telefonlarının yeni depolama teknolojilerine geçmeleri gibi birçok ekstra özellikte devreye girmişti. Her yönüyle beraber eski işletim sistemi sürümüne göre çok daha başarılı olan yeni işletim sistemi sürümünün genel olarak telefonların pil tüketimi sorunlarını da çözdüğü de belirtilmişti.

Fakat tüm bu iyi yanlarının yanında yeni işletim sisteminin beraberinde birçok açığı da getirdiği ortaya çıkmıştı. İşte tüm bu açıkların giderilmesi için Apple çok hızlı bir çalışma yapmaya başladı. Marka tarafından yapılan yeni çalışmalarla beraber çok kısa süre içerisinde iOS 10.3.1 sürümü yayınlandı ve WİFİ bağlantıları ve benzeri bağlantılar üzerinde yaşanan sorunlar tamamen düzeltildi.

ios 10.3.2 beta 3

Fakat bu da yeterli olmamış olacak ki Apple yine çok kısa bir süre içerisinde yeni bir ara güncelleme üzerinde daha çalışmaya başladı. iOS 10.3.2 olarak ortaya çıkan yeni sürümde beta yayınlarına ise çoktan geçildi. Son olarak iOS 10.3.2 Beta 3 sürümünü gördük.

iOS 10.3.2 Beta 3 Neleri Değiştiriyor?

Kısa süre önce yayınlanan yeni beta sürümü olarak ele aldığımız iOS 10.3.2 Beta 3 sürümünde çok fazla bir değişiklik göze çarpmıyor. Daha doğrusu kullanıcıların doğrudan fark edebilecekleri ve kullanıma doğrudan etki eden bir yenilik söz konusu değil. Tabi gözle görülür bir yenilik olmaması iOS 10.3.2 Beta 3 sürümünün gereksiz bir sürüm olduğu anlamına gelmesin.

iOS 10.3.2 Beta 3 sürümünün yayınlanmasının asıl nedeni güvenlik güncelleştirmeleri ve performans iyileştirmeleri. Yapılan değişikliklerle beraber daha önceki sürümde öne çıkan mini performans sorunları gideriliyor. Bunun yanında mevcut güvenlik sorunları da gideriliyor.

Açıkların tamamen kapatılmasını sağladığı belirtilen yeni beta sürümünün özellikle iOS 10.3.2 Beta 2 sürümünde yer alan açıkların iOS 10.3.2 Beta 3 sürümüyle beraber ortadan kaldırıldığı belirtiliyor. Bu nedenle beta sürüm kullanan kullanıcılar için yeni güncellemeleri yapmak gerekiyor. iOS 10.3.2 Beta 3 serisinde de gerekli olan birçok sistemsel değişiklik bulunuyor.