iOS 10.3.1 1 1

iOS 10.3.1 Dönüşleri Artık Mümkün Değil

iOS 10.3.1 sürümü için beklenen haber sonunda geldi. Verilen bilgilere göre iOS 10.3.1 sürümü için imzalar kapatıldı. Böylelikle iOS kullanıcılarının eski sürüme dönmelerinin önü kapanmış oldu. Peki neden böyle bir adım atıldı. İşte detaylar.

Mobil işletim sistemi dediğimiz zaman akla ilk gelen işletim sistemlerinden birisi iOS işletim sistemi. Apple’ın sadece kendi cihazları için kullandığı işletim sistemi her sene düzenli olarak güncellenen seriler olarak da popülaritesini koruyor. Bu noktada teknoloji devinin yeni işletim sistemi de iOS 11 serisi oldu.

Fakat her ne kadar iOS 11 modelinin beta sürümleriyle beraber, ilgi bu seri üzerinde olsa da şu an için en çok kullanılan ve kararlı sürüm olarak öne çıkan işletim sistemi iOS 10 serisi. Son olarak iOS 10.3.3 modeliyle beraber gelecek olan serinin çalışmaları da devam ediyor. Bu noktada son olarak Apple’ın eski sürüme olan iOS 10.3.1 için desteğini kestiği açıklandı.

iOS 10.3.1

iOS 10.3.1 İmzaları Kapandı

Hem iOS 10.3.2 sürümünde var olan batarya sorunları hem de Jailbreak beklentisi nedeniyle iOS 10.3.1 sürümü özellikle iPhone kullanıcılarının epey önem verdiği bir sürümdü. Fakat Apple’ın Jailbreak sürümünü engelleme ve artık yeni işletim sistemlerine yönelme adına attığı imza hamlesiyle beraber iOS 10.3.1 sürümü de iOS’un mezarlığında yerini almış oldu.

Şimdilik sadece iOS 10.3.2 kararlı sürümünün en stabil şekilde çalıştığı belirtilse de imza hamlesinden sonra Apple’ın yeni işletim sistemi güncellemesi olarak beklediğimiz iOS 10.3.3 sürümünü yayınlayacağı da konuşuluyor.

Beta süreci devam eden güncellemenin çok kısa bir süre içerisinde yayınlanacağını göreceğiz. Bu süreç içerisinde markadan iOS 11 için yeni adımlarda gelebilir. Özellikle herkese açık yeni bir beta sürümü epey bir konuşulur gibi duruyor. Şimdilik gelişmeleri izlemeye devam etmek gerekiyor. iOS 11 kararlı sürümüne kadar Apple’ın daha birçok değişiklik yapacağını düşünüyoruz. iOS 10.3.1 sürümü için Jailbreak konusu ise hala soru işareti.