Mehmet aydin

Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın “Çok Gariban Bir Çocuktu”

Çiftlik Bank haberleri her gün yeni bir gelişme ile gündemden düşmüyor. Yüzlerce milyon TL’lik dolandırıcılık yapan Uruguay’a kaçan CEO, Mehmet Aydın’ın eşi Sıla Soysal tutuklandı ve herşeyi görevlilere anlattı.

İş hayatına genç yaşta atılan Mehmet Aydın, kısa sürede çok hızlı büyüyüp birden fazla şirket kurarak farklı iş alanlarına yatırım yapmak isteyen kişilere fırsatlar sundu. Hayvan alım satımı ile başlayan CEO’nun eşi Sıla Soysal iki gün önce Sakarya’da polise teslim olarak herşeyi baştan sona anlattı.

Soysal’ın anlattıkları şu şekilde:“İlk parayı 16 yaşındaki bir çocuk yatırdı. Başlangıçta paraları günübirlik yiyordu. Sistem sonradan katılanın parasını eskiden katılana vermek şeklinde oluyordu” dedi.

Sıla Soysal, sürecin devamını ise şu şekilde anlattı:

“2016 yılında bir yazılım programlayıcısı arkadaşıyla Çiftlik Bank’ı kurdular. Kurduğu kişiyi tanımıyorum. Bildiğim kadarıyla ilk andan itibaren çok sayıda kişi yatırım yapmaya başlamış hatta ilk yatırımı 16 yaşında olan bir çocuğun 4 bin TL olarak yaptığını söylemişti. Bir şirket olmadığı için paralar Mehmet’in şahsi hesabına yatıyordu. Sonra birdenbire günlük 30 bin TL’ye yakın yatırım yapıldığına ben de şahit oldum.”

“2 ay boyunca da böyle sürdü. Sanal olarak alınan hayvanların gerçekten alınacağı söyleniyordu ancak ortada bir çiftlik ya da hayvan yoktu. Bursa’da kiraladığı ofis ve dükkânda işlerini yürütüyor, fason yaptırdığı sucukları ya da satın aldığı yumurtaları şarküteri bölümünde kendi üretimi (Çiftlik Bank) olarak satıyordu. Oyunculara da bu arada para veriyordu. Ancak bu sistem sonradan katılanın parasını eskiden katılana vermek şeklinde oluyordu. Sistem bu şekilde işliyordu. Kendisinin şahsi hesaplarım üzerinden para kaçırdığı konusunda bilgim yok.”

CEO Mehmet Aydın “Çok gariban bir çocuktu

2013 yılında bulaşıkçı olarak çalıştığı, Bursa daki Kat3 Malt Night isimli işletmenin yöneticisi olan Yusuf Sabahyıldızı açıklamasında: “Çok gariban bir çocuktu. Temiz ve güler yüzlüydü. İlk başladığında çorabının üzerine giydiği terliklerle işe gelip gidiyordu. Çok üzüldük, yardım ettik. Kaldığı evin kirasını da çalışan arkadaşları aralarında topladığı para ile ödedi. İçine kapanık gariban bir insanın böyle bir dolandırıcılık olayına girmesine akıl sır erdiremiyorum.” İfadelerine yer verdi.