p40 1

Huawei P40 Pro İncelemesi

Piyasadaki en kaliteli ve en pahalı telefon modellerinden biri olan Huawei P40 Pro telefon modelinin ekran boyutu 6.50 8 inç dahili depolama alanı 256gb ve temel versiyonda RAM belleği 8 GB olarak karşımıza çıkıyor bu telefonun 4200 mili amperlik bir bataryası bulunuyor. 4.5 G desteği ve hızlı şarj desteği ile gelen cihazın çift hat özelliği var, işlemcisinin frekansı 2.86 GHz hıza çıkabiliyor. Bu da telefonu çok hızlı bir telefon yapıyor. Çeşitli e-ticaret sitelerinde 10.000 ile 11.500 TL fiyatla satışa çıkarılan bu telefonun haziran ayındaki satış çizgisi düştü. Haziran ayı içerisinde 11.000 TL nin altında satılmaya başlandı.

 

Huawei P40 Pro Telefon Özellikleri

 

Telefon üst düzey bir telefon olarak karşımıza çıkıyor. Ekran çözünürlüğü son derece yüksek olan bu cihazın ekranı 1200 x 2640 piksel çözünürlüğü var.  P40 Pro cihazının  Antutu puanı 496.400 olan amiral gemisi telefon modelinin toza ve suya karşı dayanıklılık sertifikaları bulunuyor. 6.58 inç OLED ekranı olan cihaz 90 Hz resim yenileme yeteneğine sahiptir. Ekran özellikleri arasında flex oled HDR multitouch çerçevesiz tasarım gibi özellikler bulunuyor. Cihazda kullanılan işlemci Huawei kirin 990 5G işlemcidir ve bu işlemcinin çekirdek frekansı 2.86 GHz seviyededir. 8 çekirdekli bu işlemci 7 nanometre mimari üzerine inşa edilmiş ve Mali g76 grafik işlemci ile desteklenmiştir. RAM bileşeninin 8 GB olması bu telefondaki bileşenlerin hızlı çalışması için yeterli görülmüştür.

p40 2

 

Firma dahili depolama alanını 256 GB olarak seçti farklı renk seçenekleri ile gelen Huawei P40 Pro telefon modelinin altın rengi mavi renk beyaz renk siyah renk ve açık mavi renkleri bulunuyor.  Gövde malzemesi tamamen metalden imal edilmiş 5G desteği bulunan bu yeni telefonun Android 10 işletim sistemi bulunuyor. Cihaz  wi-fi 6 gelişmiş kablosuz iletişim teknolojisini de barındırıyor yine son derece gelişmiş navigasyon özellikleri kızılötesi özelliği 5.1 versiyon Bluetooth kablosuz iletişim özelliği bu telefonun özellikleri arasındadır

 

 

Üst düzey telefon modellerinden biri olan Huawei P40 Pro telefon modelinin kamerası 50 megapiksel çözünürlüktedir ve  otomatik odaklama hızlı odaklama Yapay Zeka HDR gibi özellikler taşıyan bu kamera ile profesyonel çekimler yapma olanağınız vardır. video kayıt çözünürlük değeri 2160 Pixel yani 4K seviyededir. Cihazın ikinci arka kamerası 40 megapiksel 3. arka kamera 12 megapiksel olarak seçilmiştir, ön tarafta da 32 megapiksellik ana kamera ve kızılötesi artı TOF time of Flight 3D özelliklerini barındıran ikinci bir ön kamera bulunmaktadır. Üst düzey telefon olmasının getirisi olarak telefonda ivme ölçer Pusula jiroskop sensörü gibi sensörler bulunuyor. Parmak izi okuyucu yine bu cihazdaki yerini almış C Tipi usb bağlantı yuvası ve 3.1 jenerasyon USB versiyonu diğer bağlantı özellikleri arasında yerini alıyor.