Huawei Guncellemesi 1

Huawei P30 Ve P30 Pro Güncellemesi DC Karartmaya İzin Veriyor

Çin’de karartma yapan bir yazılım güncellemesiyle Huawei P30 ve P30 Pro’da DC karartma özelliği etkinleştiriliyor. Bu, Huawei’nin bayrak gemilerinin, artan sayıda telefona DC karartma için PWM’yi bırakan OLED ekranlara sahip olduğu anlamına geliyor.

Peki Fark Ne?

Kısacası, PWM parlaklığı azaltmak için pikselleri hızla açıp kapatır – bu nedenle “darbe genişliği modülasyonu” adı verilir. Bu, bazı kişilerin hassas olduğu ve onlar için baş ağrısına yol açtığı için titremeye neden olur.

DC karartma, her piksele gönderilen akımı azaltır, böylece sürekli olarak tutarken parlaklığını azaltır. Ancak OLED’lerin yaydığı renk düşük akımlarda kayma eğilimindedir, çünkü üreticilerin bunu telafi etmesi gerekir.

Huawei P30

Değişiklik günlüğüne göre, ayarlarda kısma DC karartma modu etkindir. Bu güncelleme (tümü 400 MB) ayrıca ekrandaki parmak izi okuyucuyu da optimize eder. Daha eski Huawei bayrak gemilerinde DC karartmanın etkinleştirilip etkinleştirilmeyeceği konusunda hiçbir kelime yok.

Huawei P30 Pro’daki son güncelleme ABD ticaret yasağından önceki ay oldu. Cihaz kamera geliştirme, parmak izi açma, ses-video senkronizasyonu ve ekran açısından önemli gelişmeler elde etti. Ayrıca, güncelleme en son Google güvenlik düzeltme ekini ekledi.

Son 10 gün içinde Huawei için işler değişti. ABD ticaret yasağının ardından, telekomünikasyon devi büyük bir kriz geçirdi ve Google tarafından engellendi. 24 Mayıs’ta Google, Huawei markasından ve cihazlarından bahsedenleri Android, Android Enterprise programı ve Android Q Beta programı web sayfalarından temizlemişti. Ancak bu arada, Google, ABD Ticaret Bakanlığı’nın 90 gün boyunca yasaklanmasının ardından Android Q Beta sitesinde Huawei’yi geçici olarak eski durumuna getirdi.