Huawei p20 Pro 2

Huawei P20 Pro, Tanıtıldı. Türkiye Fiyatı ve Tüm Özellikleri

Teknoloji devi Çin’li Huawei’nin en gündemde olan telefonu Üç kameralı Huawei P20 Pro’nun, dün gerçekleştirilen etkinlikte Türkiye fiyatı belli oldu.

İlk olarak Varşova’da tanıtılan ve markanın yeni amiral gemi modeli olan Huawei P20 Pro‘nun Türkiye’de ki tanıtımını dün akşam saatlerinde yapıldı.

Öncelikle lafı çok uzatmadan belirtelim ki Huawei P20 Pro’nun Türkiye fiyatı 4999 TL.

Çentikli bir tasarıma sahip olan P20 Pro’da ön kamera, ahize ve sensörler bu çentiğe sığdırılmış durumda. 6.1 inç boyutunda ekrana sahip olan cihaz, 7.8mm kalınlığa sahip ve 180 gram ağırlığında. Huawei P20 Pro, Siyah, Twilight, Pink Gold ve Midnight Blue olmak üzere dört farklı renk seçeneği bulunuyor

Huawei P20 Pro’nun özellikleri

Huawei P20 Pro, gücünü Kirin 970 işlemcisinden alıyor ve aynı zamanda yapay zeka desteklenen akıllı telefon, 6 GB RAM, 128 GB dahili depolama alanı ve 256 GB’a kadar Micro SD kart ile yükseltilebilen bir akıllı telefon.

Huawei p20 Pro 1

24 Megapiksel çözünürlüklü ön kamera bulunan ekranın alt kısmında da parmak izi okuyucu konumlandırılmış. Asıl olay P20 Pro’nun arka tarafında ki 3 adet kamerada. 2 kamera tek çerçevede, üçüncü kamera ise bağımsız olarak yerleştirilmiş durumda.
Huawei, P20 Pro modelinde sektörde bir ilki gerçekleştiriyor. Arka tarafında 3 tane kamera 20 Megapiksel (siyah-beyaz) ve tam 40 Megapiksel çözünürlüklü RGB kamera ve üçüncü kamera ise 8 Megapiksel çözünürlük sunan telephoto bir lens bulunuyor.