Huawei Mate X Cikis Tarihi 1

Huawei, Katlanabilir Mate X’in Lansmanını Geciktiriyor

Huawei, merakla beklenen katlanabilir telefonu Mate X‘in lansmanını Haziran ayından Eylül ayına kadar geciktirdi.

Çin teknoloji devi, CNBC ve The Wall Street Journal’a, cihazın tüketicilere hazır olduğundan emin olmak için kapsamlı testler yaptığını ve Samsung’un kendi katlanabilir cihazı Galaxy’nin başarısız lansmanını takiben şirketin temkinli bir yaklaşım izlediğini söyledi. Fold, Nisan ayında giriş yaptı ama telefonun nakliyesi, birkaç priz tarafından incelenen cihazlar birkaç gün içinde kırıldıktan sonra süresiz olarak ertelendi.

Huawei Mate X Ne Zaman Çıkacak?

Huawei sözcüsü CNBC’ye “Ünümüzü yok etmek için bir ürün başlatmak istemiyoruz” dedi. Yine de Huawei için en büyük sorun, mutlaka denenmemiş katlanabilir teknolojinin güvenilirliği olmak zorunda değil; ABD ticaret yasağının devam eden etkileri.

Huawei Mate X

Huawei sözde Varlık Listesi’ne yerleştirildiğinden beri, Amerikalı firmalar herhangi bir teknolojiyi firmaya satamıyor veya lisanslayamıyorlar. Bu, özellikle Google’ın Android işletim sisteminin tam sürümünü lisanslayamama konusundaki Huawei için her türlü sıkıntıyı yarattı.

Mate X’in Eylül ayında gönderilip gönderilmediği ve Android ile birlikte gelip gelmeyeceği belli değil. CNBC, Mate X’in Android ile birlikte gönderileceğini, çünkü telefonun “Huawei Varlık Listesi’ne yerleştirilmeden önce başlatıldığını” söyledi, ancak WSJ, bu sorunun halen görüşülmekte olduğunu söyledi.

Alternatif olarak, telefon, Huawei’nin yıllardır geliştirmekte olduğu kendi mobil işletim sistemi ile birlikte gönderilebilir. Firmanın sözcüsü CNBC’ye Google’ın yazılımıyla devam etmeyi tercih edeceğini ancak ekledi: “Bunu kendimiz yapmak zorunda kalırsak hazırız. Önümüzdeki altı ila dokuz ayda yapabiliriz. ” açıklamasında bulundu.

Huawei Mate X aslen Şubat ayında tanıtıldı ve bazıları tarafından yeni katlanabilir cihazların en umut verici ürünü olarak övüldü. 8GB RAM, üç kamera, 5G desteği ve yaklaşık 2,299 € maliyetinde katlanan 8 inçlik tek bir OLED paneline sahiptir.