social cover 1

Harry Potter: Wizards Unite oyunu çok iddialı geliyor

Pokemon GO ile mobil oyun sektörüne damgasını vuran Niantic, yeni artırılmış gerçeklik oyunu Harry Potter: Wizards Unite’ı geliştirmek için 200 milyon dolar sermaye topladı.

Pokemon GO’yu kullanıma sunarak mobil oyun sektörünün gelmiş geçmiş en büyük başarısına imza atan, mobil cihazların yazılım ve donanımlarında bile büyük bir etkiye sahip olan Niantic, şimdi de Harry Potter serisine el atıyor. Pokemon GO’nun oyun şeklini Harry Potter serisiyle birleştirecek olan geliştirici, oyuna Harry Potter: Wizards Unite adını verdiğini duyurmuştu. Bugün yapılan açıklamayla geliştirme aşamasının başlamak üzere olduğunu belirten Niantic, oyun için 200 milyon dolar sermaye toplandığını açıkladı.

nintchdbpict000350777717

Warner Bros. ve Niantic işbirliğiyle geliştirilecek Harry Potter: Wizards Unite, oyuncuların yeni büyüler öğrenmesine ve alanlar keşfederek efsanevi yaratıklarla savaşmalarına olanak sunacak. Artırılmış gerçeklik oyununun, Pokemon GO’ya kıyasla daha gelişmiş sistemlerinden ve Harry Potter’ın hayran kitlesinden dolayı mobil oyun sektöründe çok ses getireceği tahmin ediliyor. Pokemon GO, 2016 senesinde yaklaşık 100 milyon aylık kullanıcı sayısına ulaşmış ve 30 Haziran’da 1.2 milyar dolar gelir elde ettiğini açıklamıştı. Avantajları göz önünde bulundurulursa Harry Potter’ın bu rakamları aşması gayet olası görünüyor.