Gunluk kullanim Snapchati astiginda Instagram Oykuleri 1e donusuyor

Günlük kullanım Snapchat’ı aştığında Instagram Öyküleri 1’e dönüşüyor

Instagram Stories, bir Snapchat klonundan , piyasaya sunulduğundan bu yana geçen yılın ilk çeyreğinde dünyanın en büyük görsel iletişim uygulamasının ayrılmaz bir parçası haline gelmişti. Instagram’daki işletmelerin yarısı geçen ay bir hikaye üretti ve uygulamanın ortalama kullanımı 25 yaşın altındaki kullanıcılar için günde 32 dakika, bu 25 yaş ve üstü kullanıcılar için günde 24 dakika artırıldı.

Facebook’un hedefi Snap’ın peşindeydi, bu da Instagram Öyküleri ile büyük oranda başarılı oldu. Snap’ın hisse fiyatı 17 $ IPO’dan 13 $ ‘a düştüğü halde, Snapchat’ın aylık aktif kullanıcı büyüme oranı çeyrekte% 17.2’den sadece% 5’e düştü. Instagram Öyküleri’nin bugün Snapchat’ın 166 milyonuna kıyasla 250 milyon günlük kullanıcısı var . Instagram’ın günlük kullanım oranı Snapchat’ın “günde 30 dakikadan fazla” kullanımını ve 25’inci yaşın altındaki günde 30 dakikanın üstünde, 25’ten fazla Snap’ın IPO dosyasında belirtilen Snap’ın üstünde olduğunu gösteriyor .

Günlük kullanım Snapchatı aştığında Instagram Öyküleri 1e dönüşüyor 1

Kullanıcıların Instagram’a neden akın ettiğini görmek açık. Snap’ın birincil kullanım durumlarının ve parti hilelerinin bazılarını çaldı. Instagram’ın en popüler artırılmış gerçeklik filtresi kopyalanan Snap’la aynı: sanal köpek kulakları. Ayrıca en iyi beş Instagram yüz süzgeci, Snap’ın köpek yüzünün meme-layık popülerlik esinlenerek # 3 bunny kulakları ve Koala kulakları # 5, hem de. Bu arada, Instagram, Instagram Öyküleri’nin ilk doğum gününü kutlamak için aşağıdaki gibi yeni özellikler ve çıkartma paketleri ile yinelemeyi sürdürüyor.

Instagram aslında Snapchat’ı kopyalarken daha verimli oluyor. Kendi Hikayeleri sürümünü başlatması yaklaşık 3 yıl sürse de, Instagram, Nisan ayında başlatılan Snapchat’ın kendi yapışkanlı etiketlerini oluşturma özelliğini kopyalamak için sadece 4 ay gerekli.

Instagram, yalnızca Snapchat’ın Öykülerini kopyalamakla kalmadı, Instagram Doğrudan özelliğini tam teşekküllü Snapchat kısa süreli özel mesajlaşma rakibine dönüştürdü. İnsanlara kaybolan hızlı görsel mesajlar göndererek Instagram Direct 375 milyon aylık kullanıcıya ulaştı. Snap’ın etkisi, Instagram’ın sohbet özelliğini, WhatsApp, Messenger ve WeChat’ın ardındaki dünyadaki en popüler mesajlaşma uygulamalardan biri haline getirdi. Bir işletmenin gönderdiği beş Instagram Hikayelerinden birinde Instagram’ın müşterilerle iletişim kurmak için özel kanallar isteyen reklamverenleri baştan çıkarmasına olanak tanıyan Doğrudan Mesaj yanıtını alıyor.

Günlük kullanım Snapchatı aştığında Instagram Öyküleri 1e dönüşüyor 2

Instagram, “Hikayeler Instagram’ı insanların anlarını paylaşmak için bir yer haline getirdi – vurgular ve aradaki her şey” yazıyor. CEO Kevin Systrom, Instagram’ı sadece perfecly cilalanmış yemekler ve tatiller değil, hayatınızdaki eğlenceli şeyleri sergilemek için bir uygulama haline getirmeye karar verdiyse, başarıldı. Ve daha iyi veya daha kötüsü için, Instagram Öyküleri, Stories’i tüm uygulamalarına sokmak için Facebook’u cesaretlendirdi. WhatsApp Durumu 250 milyon günlük kullanıcıya patlama yaşarken, Facebook Hikayeleri ve Messenger Günü repektif olarak yedekli veya rahatsız edici olduğundan zayıf çekiş görüyor.

Onları gönderebileceğiniz uygulamaların seli, benim gibi bazı kullanıcılarda ‘Öyküler yorgunluğu’ yaratıyor. Kitlenin beş farklı uygulamada kırılmış olması ve hepsine mesaj göndermek için bir ton işe girmek zorunda kalacağım, bazen arkadaşlarımı sergilemek için şimdiki hayatın bozulmaya değer olup olmadığını tekrar düşünürüm. Dolayısıyla Instagram ve Facebook, Snaps’in icat ettiği Stories formatını daha da popularize ederken, bunu da meta haline getiriyor olabilirler. Her iki durumda da Snap tehdidi etkisiz hale getiriliyor.

Günlük kullanım Snapchatı aştığında Instagram Öyküleri 1e dönüşüyor 3

Snapchat’ın sağdaki ikonik çiçek tacı yüz filtresi ve soldaki Instagram’ın yeterince iyi klonu.

Snap, bu çeyrekten sonra kazanç bildirdiğinde büyümede büyük bir yükselişe neden olmadığı takdirde, Wall Street’in geleceği ekşimenin heyecanla aynı şekilde görmesini sağlayabilir. Ancak Instagram’ın ısınmasına izin vermeyeceğine bahse girebilirsiniz.

Bir yıl önce, Snapchat’ın sosyal medyayı yönetmesi hedeflenmiş gibi görünüyordu. Onun tam ekran paylaşımı aşılması imkansız olurdu. Arkadaşlarınızın hayatlarına daha uçkır bir pencere açmak için bir yol yoktu. Fakat Facebook ve Instagram’ın Snapchat’ı geçmesi gerekmedi. Sadece kopyalayıp her yaştan insanın kullandığı uygulamalarda daha elverişli bir yere koymaları gerekiyordu.