GTA 6 bekleyenler tepki gösterdi
GTA 6 bekleyenler tepki gösterdi

GTA 6 bekleyenler tepki gösterdi

2011 yılında bir fragman ile duyurulan ve 2013 yılında piyasaya sürülen GTA 5, birkaç kez ertelenmesine rağmen sonunda piyasaya sürülmüştü. Oyuncular için o zamanın harika bir oyunu olan GTA 5, günümüzde halen yoğun bir ilgiyle oynanıyor.

Geçtiğimiz Mayıs ayında GTA 5’in ücretsiz olması oyuna 10 milyonun üzerinde yeni kullanıcının girmesini sağlamıştı. Oyuncuların GTA 5’e gösterdiği yoğun ilgi Rockstar Games’in de dikkatini çekmiş olmalı ki oyunu daha çok geliştirmeye ve oyuna daha çok güncelleme yayınlamaya karar verdi.

GTA 6 bekleyenler büyük bir hüzün yaşıyor

GTA 6 hakkında şu anda bilinen tek detay senaryo çalışmalarının başlaması oldu. GTA 5 henüz ücretsiz olmadan yani bu kadar popülerleşmeden firma tarafından yapılan açıklamada GTA 6’nın senaryo çalışmalarının başladığı belirtilmişti. GTA 6 ile ilgili çalışmaların başlaması birçok oyuncuyu sevindirmişti. Rockstar Games tarafından paylaşılan son duyuru oyuncuları üzdü.

GTA 6 bekleyenler tepki gösterdi
GTA 6 bekleyenler tepki gösterdi

Daha önce PlayStation 5 için yenilenmiş bir GTA 5 oyununun geleceğini belirten firma, şimdi de GTA 5’in yeni ve daha büyük bir güncelleme alacağını açıkladı. Bu güncelleme ile birlikte oyuncuların GTA 6 umudu daha da azalırken Rockstar Games sosyal medya üzerinde büyük tepki topladı.

Oyuncular bu konuda hem mizahi hem de ciddi paylaşımlar yaptı. Bir GTA hayranı, GTA 5 çıktığında ABD başkanının Obama olduğunu belirtti. GTA 5 bu zamanda halen popülerliğini korurken ABD’de 2 başkanlık seçimi olduğunu da dile getirdi. Başka bir sosyal medya kullanıcısı da GTA 5’i bir ineğe benzeterek ineğin süt çekmekten kuruduğunu mizahi bir şekilde belirtti. Bir diğer kullanıcı da GTA 6 çıktığında çoktan yaşlanmış bir insan olabileceğini de esprili bir şekilde dile getirdi.

Rockstar Games firmasının bu şekilde bir karar almasının nedeni GTA 5’in potansiyelinin ücretsiz olmasıyla birlikte bir anda yükselmesi oldu. Yaşanan bu yükseliş oyuncu sayısını kısa bir sürede milyonlarca arttırırken Rockstar Games firmasının da oyuna daha çok ilgi göstermesine vesile oldu.