GTA 5

GTA 5 için Şok Kararlar Gelmeye Devam Ediyor

Rockstar Games, tarihinde en başarılı oyunlardan biri olarak gösterilen GTA 5 oyunu için şok kararlar alınmaya devam ediyor. Son olarak firmanın Open IV mod desteğini kaldırmasının ardından şimdi ise GTA 5 oyununun inceleme puanlarının sıfırlandığı belirtiliyor. İşte yeni detaylar.

GTA 5, açık dünya oyun kategorisi içerisinde en başarılı serilerden biri olarak değerlendiriliyor. Serinin yeni oyunu olmasının yanı sıra en başarılı grafiklerine sahip olduğu belirtilen GTA 5 oyununun, ne kadar başarılı bir hikayeye ve oynanışa sahip olduğunu da söylemek gerekiyor.

Çıkışının üzerinden uzun bir zaman geçmesine karşın oyunun hala gündemde olmasında etkili olan bu yapının dışında oyunun mod desteğinin bulunması da GTA 5 serisinin uzun süre konuşulmasını sağlamakta. Fakat Rockstar Games tarafından alınan yeni kararla beraber artık GTA 5 oyunu içinde sistem değişikliği yaşanmaya başladı. Open IV mod desteğinin kesilmesiyle beraber oyunculardan da yapıma tepkiler gelmeye başladı.

GTA 5 Steam Puanları Düşüşe Girdi

GTA 5, oyununun mod desteğinin kapanmasının ardından firmanın nasıl adımlar atacağı merakla beklenirken, oyuna gösterilen tepkiler ise yeni sonuçlara neden oldu. Özellikle Steam üzerinde yoğun şekilde kullanıcıların oyunları eleştirdiğini de görmeye başladık. Sürekli olumsuz olarak yorumların gelmesiyle beraber “son derece olumsuz” ibaresini de aldı.

GTA 5

Steam puanlamalarında sıfırlanan oyunun, eleştirmenler tarafından dibe çekildiğini de söylemek gerekiyor. Önerilen oyunlar içesinde gösterilen GTA 5 oyununun şimdilerde bu kadar kötü bir puan sınıfına düşmesinden sonra yapımın kararından geri dönebileceği de iddia ediliyor. İddialara göre serinin son oyunu 39 binin üzerinde olumsuz inceleme aldı.

Oldukça başarılı bir yapısı olduğu ve açık dünya ile özgür bir oyun alanı sunduğu bilinen yapımın, Open IV mod desteğinden sonra yaşanan bu durum için adımlar atılacağını da belirtelim. Firmanın konu hakkında nasıl açıklamalar yapacağını bilmiyoruz fakat oyun için gelen eleştirilere karşı firmanın geri adım atabileceği de belirtiliyor. Bakalım Open IV mod desteği konusunda nasıl kararlar alınacak?